Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-06 15:45:00

„Kiégett kommunista” – Vona és Orbán ismét keményen összecsapott

Vona Gábor Jobbik-elnök a kormányfőnek tett fel azonnali kérdést a bérunióról szóló javaslattal kapcsolatban, majd személyeskedni kezdtek.

„Kiégett kommunista” – Vona és Orbán ismét keményen összecsapott

Vona Gábor azzal kezdte a felszólalását, hogy az Európai Bizottság három héttel ezelőtt elfogadta a Jobbik kezdeményezését a bérunióról. Emlékeztette a miniszterelnököt, hogy több alkalommal is kérdezték a témáról, és rendre az volt a válasz, hogy nem kell plusz jogokat adni Brüsszelnek. „Én tudom azt miniszterelnök úr, hogy ön nagyon nehezen viseli azt, ha másnak van igaza” – fogalmazott Vona Gábor, majd arra kérte Orbánt, hogy vegyen erőt magán, és támogassa a kezdeményezést.

„Mi önnek a fontosabb miniszterelnök úr? A magyar embereknek a bére, vagy Habony Árpádnak a krokodilbőr táskája?” – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke.

Orbán Viktor rögtön a válasza elején beleszállt Vonába, amikor úgy fogalmazott: „Valóban, itt a zsúrpubiskodásban meg a nagy cukiskodásban lassan már a Make love, not war-nál tartunk. Majd így folytatta: „Ön szereti az iszlámot, szereti a migránsokat, szereti a kutyákat, szereti az oligarchákat – ha önnek pénzt ad. És mostanában már szereti Brüsszelt is” – sorolta a kormányfő, és hozzátetette: már csak egy virágkoszorú hiányzik Vona fejéről.

„Életfilozófiának ez talán elmegy, egy vezetőtől azonban komolytalan” – folytatta Orbán, majd leszögezte: ideje lenne Vonának megérteni, hogy plüssmacikkal és virágcsokrokkal nem lehet megvédeni egy országhatárt. 

„Bért sem lehet úgy emelni, hogy Brüsszelhez folyamodunk alázatos kérelemben” – tette hozzá. Felfoghatatlannak nevezte, hogy még mindig vannak olyanok, akik azt gondolják, Brüsszel olyan bérpolitikát fog létrehozni, ami jó lesz a magyaroknak. Hozzátette: ő maga is szeretné látni ezt a Brüsszelt, ha látja, akkor ő is oda fog fordulni.

Vona Gábor viszonválaszában azt mondta, menthetetlennek látja Orbán Viktor helyzetét. Közölte, vállalja, hogy komoly változások voltak a Jobbikban, de Orbán Viktor is változott, aki – ahogy fogalmazott –


„lánglelkű demokratából egy kiégett kommunista lett". „Nem ideológiailag, hanem mentalitásában. Annyit harcolt a kommunistákkal, hogy olyan lett, mint ők” – tette hozzá.


Orbán Viktor viszonválasza elején kérte: vegyék jegyzőkönyvbe, hogy amikor a „Jobbik képviselője” lekommunistázta, akkor a szocialista párt képviselői nem tapsoltak. „Hozzá kell szokni minden visszautasításhoz” – tette hozzá, mire a fideszes politikusok hangosan nevetni kezdtek. Orbán leszögezte: olyan még nem volt a történelemben, hogy valakinek sikerüljön megvásárolnia egy pártot. Arra azonban elmondása szerint volt már példa, hogy milliárdos alapított, átvett pártot, kilépett, majd új pártot alapított.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink