Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-06-03 12:04:00

Soros György a magyarok fejében - felmérés

A 24.hu megbízásából készített felmérést a Republikon Intézet az alábbiakat vizsgálva: Bejött-e a Fidesznek a Soros György elleni kampány? Mit gondolnak az emberek a magyar-amerikai milliárdos befolyásáról?

Soros György a magyarok fejében - felmérés
Soros György

Nagyjából a társadalom 40 százaléka osztja a kormányzati álláspontot arról, hogy Soros Györgynek érdemi befolyása van a magyar politikára, ezért indokolt fellépni ellene; a Fidesz-szavazóknak a 70 százaléka így gondolkodik – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Republikon Intézet készített a 24.hu megbízásából.

A teljes népesség 23 százaléka gondolja úgy, hogy Soros nem avatkozik a magyar politikába, ezért az ellene való fellépés csak kommunikációs trükk a Fidesz részéről. Nem meglepő, hogy a kormánypárti szavazóknak mindössze 9 százaléka gondolkodik így.

A válaszadóknak egy ötfokozatú skálán kellett elhelyezniük az álláspontjukat. Az 1-es válasz volt az, hogy Sorosnak érdemi befolyása van a magyar politikára, a 2-es, hogy inkább így gondolják, és így tovább. Sokan bizonytalanok a magyar-amerikai milliárdos politikai szerepét illetően: 20 százalék a két állítás között félúton lévő, semleges opciót választotta, 17 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni. A bizonytalanok tehát ebben az ügyben is bizonytalanok, nem veszik be a kormánypropagandát - olvasható a felmérésben.

 

További belföldi híreink