Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-30 16:23:00

Lengyel: vagy Orbán vagy Európa

Lengyel László szerint, ha valaki 2018-ban Orbán Viktor mellett dönt, az Magyarország számára egy Európán kívüli létet választ.

Ez lehetséges választás, ahogy az is lehetséges választás volt, amikor bevittek bennünket a második világháborúba az ország vezetői. És akkor a náci Németország éppen vezetésre állt. Ehhez mérhető a tét – fogalmazott az ATV Egyenes beszéd című műsorában Mészáros Antóniának Lengyel László.

Országvesztő lépésnek tartotta a műsorban a politikai elemző mindazt, amit naponta elkövet a kormány. 

Például az állítsuk meg Brüsszelt kampány is eltávolít Európától, amely felé a XIX. század eleje óta törekedtek a nagyjaink. Elvileg elképzelhető, hogy a diktatúrák győznek, ez egy reális lehetőség, de feltette a kérdést: ez indokolhatja, hogy valaki a diktatúrák mellé álljon, és akkor magunkat olyan diktatúrák foglyává tegyük, amelyek az emberi jogokat nem tisztelik, amelyek a bezárkózást követelik, olyan Törökországot akarunk maguknak, amely letartóztatja 100 ezer polgárát? Erdogan győzött, Putyin győzött. Értem, hogy vannak, akik a diktatúrákhoz akarnak csatlakozni, csak akkor nyíltan mondják ki. Én a demokráciához akarok csatlakozni – folytatta Lengyel László.

A politikai elemző felhívta a figyelmet arra, hogy amikor Trump arról beszélt, hogy esetleg ki kellene tiltani a német autókat Amerikából, akkor a magyar Mercedes és a magyar Audi kitiltása forgott kockán.

Lengyel szerint a magyar-amerikai viszonyok attól nem lesznek jobbak, hogy Orbán Viktor alázatosan vigyorog a NATO-csúcson. Ma minden európai választás Európáról szól. Aki Macronról szavazott Franciaországban, az tudta, hogy az Unióról szavaz. Ez az a terület, ahol a magyar állampolgároknak csaknem 70 százaléka Európa hívő. A magyar társadalom többsége nem Oroszországhoz akar csatlakozni. Orbán Viktor a fiatalokat egy tömbben lökte át az európai sarokba.

Ebben az országban minden további nélkül lehet képviselő-jelölteket is találni, akik az adott régióban feddhetetlenek és népszerűek. Lengyel nem hisz az új pólusban. Szerinte van az ellenzéknek miniszterelnök-jelöltje, és a héten az is kiderül, hogy támogatja-e Európa, de nincsenek ezzel kapcsolatban sem kétségei Lengyelnek, másrészt hozzá tette: aligha tud felállni egy másik ellenzéki csoport.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink