Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-29 16:32:00

Verona: Az olasz jogrend alapján hússzor annyi pénz járna

Az elhunyt gyermekek szülei hatmillió forintot kaptak, az olasz jogrend alapján 120 milliót is kaphatnának.

Sípos Balázs Tihamér, ügyvéd, az ATV Start ma reggeli adásában úgy nyilatkozott, hogy az olasz hatóság még mindig nyomoz a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbalesettel kapcsolatosan, ezért csak részben adhatnak tájékoztatást. (2017. január 20-án éjszaka a Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító autóbusz letért az útról, és fékezés nélkül egy autópályahíd pillérének csapódott, majd kigyulladt.)

A kecskeméti ügyészség ezzel egy időben, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz, mert kiderült, a sofőr beteg volt. Az olasz rendőrséggel csak az ügyészség folytathat párbeszédet.

Az ügyvéd beszélt arról, hogy először négymillió forint sérelem díjat ígért a biztosító az áldozatok hozzátartozóinak, végül hatmilliót fizettek ki az ügyvéd által képviselt családnak, de ez csak egy közepes mértékű kártérítési forma. Ezt is késve kapták meg, noha elvileg azonnal és a maximális kártérítést kellett volna megkapniuk, jelentette ki az ügyvéd.

Sípos Balázs Tihamér azt is elmondta, hogy a buszsofőr betegsége miatt a busztársaságot is terheli felelősség, de ennek megállapítása nem befolyásolja a kártérítés mértékét.

Mindenesetre megpróbálják, hogy az olasz jogrendet alkalmazhassák, ez esetben jóval magasabb lenne a kártérítési összeg: az ügyvéd szerint így 120 millió forintnyi összeg járna az áldozatok hozzátartozóinak.  

A szülők folyamatosan tartják a kapcsolatot egymással, de sajnos, csak minimális tájékoztatást kapnak a jogi eljárásról, amit részben indokolt a még folyamatban levő vizsgálatok miatt, de ebben az esetben elvárható lenne szerinte, hogy legalább a szülőket részletesebben tájékoztassák.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

 

Ajánlom

További belföldi híreink