Itthon

Combos tömeg tüntetett a kormány ellen

Így zajlott a tüntetés
május. 22. hétfő 0:00

Elindultak
május. 21. vasárnap 21:30

A tüntetés végeztével pár százan a belváros felé vonulnak. Az ATV Híradója összefoglalta, mi történt a tüntetésen.

A tüntetés véget ért
május. 21. vasárnap 21:25

"A tüntetés véget ért, az ellenállás viszont nem" - mondja az egyik szervező. Május 29-én újra a Parlament előtt tüntetnek.

Vidéken is tüntettek
május. 21. vasárnap 21:22

"Most is átláthatók a civil szervezetek"
május. 21. vasárnap 21:20

Deák Éva a Civilizáció csoport képviseletében elmondta, hogy hamis az indok, miszerint a kormány az átláthatatlanság miatt akarja nyilvántartásba venni a külföldről támogatott szervezeteket, hiszen ezek az adatok most is elérhetőek. Deák Éva Bibó Istvánt idézte: „Nem lehet olyan politikai rendszert fenntartani hosszabb ideig, amely hazugságra épül”. Deák Éva is a május 29-i tüntetésre hívta az embereket.

Politikusokat keres
május. 21. vasárnap 21:16

Lengyel után László Luca CEU-hallgató lépett színpadra, aki álláshirdetésben keresett politikusokat, olyanokat, akik nem helikopterrel közlekednek, érdeklődnek a nőügyek iránt és aki nem „felfuvalkodott földesúrként” viselkedik.

Folytatódnak a beszédek
május. 21. vasárnap 21:05

„Többszörösen külföldről pénzelt civil vagyok” – így kezdte beszédét Lengyel Máté, a Cambridge-i Egyetem és a CEU oktatója. „Ki nem pénzel engem? A magyar állam. Csak az átláthatóság kedvéért mondom” – folytatta az oktató. Majd megköszönte mindenkinek, aki kiállt azért, hogy „ez az ország jobb legyen”.

Szivárognak
május. 21. vasárnap 20:57

Egyre több tüntető szivárog el a Kossuth térről, többen azt mondták, a mai tüntetést egy kicsit elszervezték.

Így vélekednek a tüntetők
május. 21. vasárnap 20:47

"Csak tettekkel lehet visszavenni az országot"
május. 21. vasárnap 20:43

Az Európa Kiadó koncertje után Vágó Gábor lép a színpadra: Szerbusz Kossuth tér, szerbusz Magyarország – kezdi beszédét az antikorrupciós aktivista. Vágó szerint minden nap van olyan hír, amibe egy tisztességes országban kormányok buknának meg.  „Csak tettekkel lehet visszavenni Magyarországot, a like-olás nem elég” - mondja az aktivista. „A változtatás bennünk kezdődik” – véli Vágó. Szerinte nem szabad, hogy a düh és a gyűlölet vezérelje a rezsim ellenzőit, mert ezzel csak a hatalom nyer, és csak "olyanok leszünk, mint ők".