Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-20 08:21:00

Caramel: "A legtöbbször a hittantanárunk vert meg"

„Nem a sorsom ellenére, hanem a sorsommal együtt vagyok az, aki vagyok” – állítja életrajzi kötetében Molnár Ferenc Caramel énekes-dalszerző, akivel a Hetek című közéleti hetilapban olvashatnak interjút. Pápai Joci eurovíziós szereplése, valamint saját, Megasztár-beli indulása mellett arról a családi háttérről is, ahol Caramel felnőtt.

"Nem akartam továbbvinni azokat a mintákat, amiket gyerekkoromban láttam: mindenhol az erőszak uralkodott" – mondta ezzel kapcsolatban Caramel a Heteknek, hozzátéve: „nekem húsz év még nem volt elég ahhoz, hogy minden rossz beidegződést le tudjak vetni magamról, akár viselkedési formákat, akár lobbanékonyságot, akár félelmeket (…) van ebben meló is, nemcsak elhatározás”. A változásra Caramelt kislánya is inspirálja. „Nagyon odafigyelek, hogy a kislányommal véletlenül se bánjak úgy, mint ahogy velem bántak annak idején” – mondta erről az énekes. „Egy gyereket egy rossz szó, egy pofon, a kiközösítés az élete végéig el tud kísérni” – tette hozzá.

„ Ahonnét én jövök, az egy igazi cigánytelep, amit úgy is kell elképzelni: putrik, földutak, döngölt padló a házakban, óriási szegénység, munkanélküliség. Ránk, cigány gyerekekre az iskolában mindig azt mondták, hogy koszos cigány, nem fogod semmire vinni, börtönben fogsz kikötni.

Gyakran meg is vertek minket a tanárok. Így aztán sokan közülünk börtönbe kerültek, prostituáltak lettek, vagy drogok, balhék miatt fiatalon meghaltak" – mesélt gyerekkoráról a Heteknek Caramel, akit a legtöbbször hittantatára verte meg az iskolában. „Szó nélkül odajött hozzánk a folyosón, és akkora pofont adott, hogy orrunkon, szánkon dőlt a vér. Így aztán menekültem az iskolából is, otthonról is, és ilyenkor hol köt ki az ember? Az utcán, a hasonló sorsú haverok között. Szerencsém volt, hogy én eléggé antiszociális voltam, mert szégyelltem az otthoni körülményeimet, ezért nem nagyon barátkoztam senkivel” – emlékezett vissza.

A teljes interjú a Hetek legfrissebb számában olvasható.

Hetek / Makki Marie-Rose

Ajánlom

További belföldi híreink