Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-19 07:48:00

Wittinghof: Ha akarna sem tudna fizetni Budaörs az államnak

Nem arról van szó, hogy nem akar, sokkal inkább arról, hogy ha akarna sem tudna fizetni Budaörs az államnak - ezt Wittinghoff Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Amikor a kormányzat úgy döntött, hogy elveszi az önkormányzatoktól az iskolák fenntartói és működési jogát, akkor ezzel összefüggésben még egy úgynevezett szolidaritási hozzájárulást is kivetett. Ennek következtében országosan 23 milliárd forintos bevételre számít az állam az önkormányzatoktól, amelynek 10 százaléka Budaörsöt terhelné. Ezért hazai és európai jogorvoslati fórumokhoz fordult a város polgármestere, és kártérítést is kér.

A polgármester szerint 7-800 millió forintba került az iskolák fenntartása korábban, most pedig az összeg háromszorosát vonják el a várostól, amellyel bedöntik a költségvetést. Úgy fogalmazott:

azért perel, mert ugyan kérhetné, hogy az állam ne vigye el a pénzt, de azt úgyis lenyúlják.

Wittinghoff Tamás azt mondta: a jogállam arról szól, hogy az emberek megvédhetik a jogaikat, ezt képviseli ő is a per indításával. A polgármester szerint egyébként a város Fideszes képviselői lapítottak az ügyben. A történtek – mint mondta – remekül mutatják a törvényalkotás slendriánságát, és egy témára kihegyezettségét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink