Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-19 15:36:00

Hétvégén jégeső és viharos szél is jöhet

Szombaton feltámad a szél, késő délutántól helyenként záporokra, zivatarokra is számíthatunk.

Hétvégén jégeső és viharos szél is jöhet

Szombaton délelőtt az északnyugati országrészben megnövekszik a felhőzet, délután már máshol is közepesen, erősen felhős lesz az ég.

Eleinte északkeleten és a déli határ közelében lehet lokális záporokra, zivatarokra számítani, majd az éjszaka folyamán a csapadéksáv délnyugat felé áthalad országunkon. A zivatarokat viharos széllökések, felhőszakadás kísérhetik. Az északnyugati szél a Dunántúlon viharossá fokozódik, de másutt is élénk lehet az északias áramlás. A csúcshőmérséklet 20 és 29 fok között alakul, az alacsonyabb értékeket északnyugaton mérhetjük majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a viharos széllökések mellett, jégeső is előfordult. Az OMSZ Győr-Moson-Sopron megyére is figyelmeztetést adott ki, mivel a déli óráktól az Észak-Dunántúlon az északi, északnyugati szél viharossá fokozódhat.

Vasárnap az ország középső harmadában és elszórtan északon alakulhatnak ki záporok, előfordulhat egy-egy zivatar is. Az északias szél továbbra is a Dunántúlon lehet viharos erősségű, de máshol is megerősödik a nap folyamán. Napközben 17 és 24 fok közötti maximum-hőmérsékleteket mérhetünk.

atv.hu

További belföldi híreink