Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-18 18:54:00

Tragédia: oktató kérésére előzött, halálos baleset lett belőle

Az oktató kérésébe kezdett bele az előzésbe egy tanuló vezető Okány és Kisnyék között - ez vezetett ahhoz a balesethez, melyben a szemből érkező autó sofőrje meghalt.

Tragédia: oktató kérésére előzött, halálos baleset lett belőle

A baleset tavaly június 3-án este történt, a tanuló és az oktató Okány felől Kisnyék felé haladt. Egy előttük haladó lovasfogatot és egy vészvillogóval közlekedő Opelt próbáltak leelőzni. Ám a szemből érkező Suzukival karamboloztak - írja a beol.hu.

Az ütközésben a ló és a Suzukit vezető sofőr is meghalt.

A tárgyaláson az oktató elmondta, hogy nem érzi bűnösnek magát, több millió kilométert vezetett és oktatott balesetmentesen, legalább 30 éve van jogosítványa, 20 éve gépjárművezető-oktató. A vészvillogót használó Opelt látva meg volt róla győződve, hogy áll. Esküdözött: nem látott szemből jövő kocsit. Kellő oldaltávolságot hagyva kell kikerülni a kocsit – ezt kérte a tanulótól, N. S.-től. Amikor az Opel mellé értek, akkor látta, hogy van ló és fogat is a kocsi előtt, és hogy nagy a baj.

"Rettenetesen sajnálom, mindent megtettem a baleset elkerülése érdekében. Nem tudom elképzelni, hogy ha a szemből jövő 40-nel jött, mi pedig 50-60-nal mentünk, hogyan szenvedhetett olyan súlyos sérüléseket" – mondta az eset óta negyven kilogrammot fogyott. Egyelőre nem született ítélet az ügyben.

atv.hu

További belföldi híreink