Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-18 06:05:00

Molnár Gyula: Súlyos döntés született

Hiába próbálja a Fidesz jelentékteleníteni, nagyon súlyos döntést hozott az Európai Parlament Molnár Gyula szerint. Az MSZP elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: soha az Európai Unió történetében nem fordult még elő hasonló.

A politikus kijelentette: ha bárki ma Magyarországon elhiszi, hogy egy idős ember mozgatja a szálakat, akkor a szavaknak már nincsen értelme. Azt is mondta, hogy a történtek után könnyen meg lehet fogalmazni, mi a tétje a 2018-as választásnak: maradhat-e Magyarország az Európai Unióban. Molnár Gyula szerint nincs jövő az unió nélkül, és az elmúlt néhány hónap is azt mutatta meg, hogy szétrobbant az illiberális modell képe. Hozzátette:


az Európai Unióban is látják, hogy a magyar kormány nem demokráciát épít, erre a problémára kell most megoldást találni.

Botka László programjáról Molnár Gyula azt mondta: kár a személyi kérdésekről találgatni. Elismerte ugyanakkor, hogy az MSZP-nek komoly hitelességi válságot kell leküzdenie, ami csak akkor működhet, ha jelzik: nem akarnak visszatérni a 2010 előtti világhoz. Szerinte ki kell mondani, hogy ma már sok döntést másként hoznának meg. Megerősítette: a nyarat arra használják majd, hogy új arcokat találjanak, olyanokat, akik a szakpolitikát tudják hitelesíteni és kevés közük van a direkt pártpolitikához. Hogy ezek az arcok a listán hol szerepelnek majd, az Molnár Gyula szerint az utolsó pillanatig alakulni fog. Elmondta: vannak már új nevek a párt körül, ennél többet azonban nem akart elárulni. Nem tipikus szocialista listára készülünk – fogalmazott a pártelnök.

Az MSZP által hirdetett sajtó bojkott kapcsán elmondta: az emberek számára világossá kell tenni, hogy sok sajtótermék ma már pusztán hazugsággyár. A bojkott arról is szól, hogy megüzenjük a támogatóinknak: ne nézzék, ne olvassák ezeket a sajtótermékeket - fogalmazott.


Molnár Gyula ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a bojkottált csatornák élő adásaiban továbbra is szerepelnek majd.

A 13. havi nyugdíj visszavezetésének ötletéről Molnár Gyula azt mondta: igazságot akarnak tenni az országban, ehhez kell rendezni a nyugdíjakat.

atv.hu

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

További belföldi híreink