Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-18 15:24:00

Megkérdeztük Lázárt, hogy Soros-ügynöknek tartja-e a Néppárt vezetőjét

Lázár János a 88. Kormányinfón beszélt arról az ATV munkatársának, hogy Soros Györgynek a Néppárton belül is erős az érdekérvényesítő képessége. A miniszter szerint szerint Gyurcsány összevissza beszél Orbánnal kapcsolatban, a bíróság határozatát pedig tiszteletben fogja tartani.

Megkérdeztük Lázárt, hogy Soros-ügynöknek tartja-e a Néppárt vezetőjét

Dobrev Klára egy mai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy szerdán az Altus Zrt. jogerősen pert nyert Lázár Jánossal szemben. A bíróság ítélete azt jelenti, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter "tudatosan hazudott", amikor az Európai Bizottságnak írt levelében azt állította, hogy a cég összefüggésbe hozható az olajmaffiával. A minisztert kötelezték, hogy kérjen bocsánatot és eltiltották a további hazudozásoktól - közölte Dobrev Klára.

Az ATV főmunkatársa erre próbálta reagáltatni Lázár Jánost a 88. Kormányinfón, a miniszter azonban azt mondta: még nem olvasta a bíróság határozatát. Azt is leszögezte: amitől a bíróság eltiltotta, azt a jövőben nem fogja mondani, amitől nem, azt fogja mondani. „Erről szól a politikám” – tette hozzá a kancelláriaminiszter.

Az ATV főmunkatársa arról megkérdezte Lázár János véleményét, hogy Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke tegnap az ATV-nek azt nyilatkozta: Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról mondott állításait a volt miniszterelnök kérésére minősített adatként kell kezelni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a DK elnöke hablatyol és összevissza beszél, ha pedig vannak bizonytékai álljon azokkal elő. „Nem tudok ilyen papírról, nincs ilyen információnk az információs hivatalban” – tette hozzá.

Munkatársunk egy következő kérdésére elmondta: egy nyomásgyakorlás következő állomása a tegnap elfogadott Brüsszeli határozat. Manfred Weberről, a Néppárt vezetőjéről ugyanakkor nem állítja, hogy Soros György ügynöke, annak ellenére sem, hogy a politikus arra kérte a kormányt, hogy függessze fel a CEU-törvényt. Hozzátette: a magyar jog nem ismeri a felfüggesztést. A Néppártból a Magyarország-ellenes határozatra szavazókat sem tartja Soros-ügynöknek, de úgy gondolja, inkább baloldaliak, mint kereszténykonzervatívok. Véleménye szerint a Néppártban is erős Soros György érdekérvényesítő képessége.

A Fidesznek töretlen a bizalma a néppárt iránt, de azt nem tudja, hogy ez fordítva is így van-e – jelentette ki a politikus. Hozzátette: ha módosítani kell a lex CEU-t, akkor azt a kötelezettségszegési eljárás keretein belül fogják megtenni. Lázár az ATV főmunkatársának azt is elmondta: a civiltörvény nem kormányjavaslat, az előterjesztőknek kell dönteniük a sorsa felől. Hozzátette: Trócsányi miniszter azt javasolta, hogy azt a Velencei Bizottság véleményezze, amivel ő is egyetért.

atv.hu

További belföldi híreink