Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-17 06:52:00

Győzike képviselője: A bíróság ítéletét az adóhatóság írta

Győzike erős dolgokat állít a NAV-ról. Például azt, hogy durván megsértették a jogait, és illetéktelenül intézkedtek otthonában vagyontárgyainak lefoglalásáról. A látványos kommandós akció valóban hagy maga után kérdőjeleket, és az is tisztázásra szorul, hogy mit nézett be a másodfokon eljáró bíróság.

Győzike képviselője: A bíróság ítéletét az adóhatóság írta

Áprilisban megszállta az adó-kommandó Győzike ingatlanjait és a hajnali házkutatások során ékszereket, kézpénzt és gépkocsikat foglaltak le. A Nemzeti Adó és Vámhivatal 50 milliós költségvetési csalással vádolja Gáspár Győzőt - írta a hirado.hu. A gyanú szerint ugyanis még évekkel ezelőtt egy ekkora összeget fel egy román cég számlájáról, ám nem adózott utána.

Az ügy előzménye annyi, hogy – mint azt Angyal József okleveles adószakértőtől megtudtuk – Gáspár Győző ellen nagyjából egy éve vagyonosodási vizsgálat indult, amelynek során az ominózus 50 millióról is nyilatkozott. Első fokon az adóhatóság még nem állapított meg semmit és bizonyítottság hiányában lezárta az ügyet. Mivel azonban az előadóművész fellebbezett,

a másodfokon eljáró adóhatóság már rábizonyította, hogy az 50 milliós tétel egyéb jövedelemnek minősül, amely után nem fizette be az adót.

A bíróság a NAV nyilatkozata alapján hozott ítéletet – állítja az adószakértő –, hiszen annak szövegére nem hivatkozik, hanem saját megállapításaiként alkalmazza. Ráadásul a felperest kifelejtették az eljárásból, nem küldték meg neki a NAV állásfoglalását, így Győzike arra sem kapott lehetőséget, hogy elmondja: édesapja romániai cégének számlájáról vette le az összeget itthon egy kölcsönszerződésben foglaltak alapján, s ez a tranzakció egyelőre nem adóköteles Magyarországon.

Irányított akció?

Angyal József ezért azt tanácsolta ügyfelének, hogy forduljanak a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, amelyben megemlítik az olyan tárgyi tévedéseit a NAV-nak, miszerint a romániai cég nem ifjabb Gáspár Győzőé, hanem az édesapjáé, vagy szóvá teszik azokat a durva eljárásjogi hibákat, mint amilyen ügyfelének kihagyása az eljárásból. A szakértő biztos benne, hogy a Kúria helyt fog adni kérelmüknek.

Mint ahogyan arról is meg van győződve, hogy irányított akció zajlott ügyfele ellen. Az eljáró bíróság ítéletét követő második napon szállta meg látványosan a Gáspár család ingatlanjait a NAV kommandó.

Az előállított Győzikét a NAV észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóság sajtóreferense hallgatta ki, és miközben a meghallgatás zajlott, a kormánysajtónak már ki is szivárgott, hogy ki ellen és milyen eljárás zajlik.

Az adószakértő nem csak arra vár választ a hatóságoktól, hogy ha az énekes tényleg megkárosította az apját, akkor az apát miért nem hallgatták meg sértettként, hanem arra is, hogy ha a művész tényleg sikkasztást követett el, akkor kinek a javára foglalták le a kommandósok a házkutatás során előtalált kézpénzt, ékszereket és luxusautókat?

Nem is az övé volt

Gáspár Győző a felülvizsgálati kérelem mellett igényt tart a lefoglalt családi ékszerekre is, hiszen – mint a Blikk birtokába jutott ajándékozási szerződésből kitűnik – azok Győzike édesanyjának jóvoltából a showman lányának, Evelinnek a tulajdonát képezik.

Az énekes ezért ügyvédjén keresztül panasszal élt a végrehajtás miatt. Az ingatlan is, amelyben a Gáspár család él, csupán szívességi lakáshasználat révén szolgál otthonául Győzikééknek, valójában Evelin tulajdona. Márpedig, ha ez így van, akkor a NAV kommandósai illegálisan hatoltak be a sztár házába és illetéktelenül foglalták le az ott található vagyontárgyakt – állítja a showman képviselője.

További belföldi híreink