Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-16 12:48:00

Szívesen találkozna Orbán Viktorral a világbajnok futballista

Paolo Rossi, a ’82-es futball világbajnokság hőse volt az ATV Start című műsorának vendége. A ma már üzletemberként dolgozó egykori sportoló méltatta a magyar foci feltámadását és elárulta, kinek szurkol a június eleji BL döntőn.

Paolo Rossi felelevenítette, hogy a magyar válogatott ellen egyszer, 1978-ban játszott az Argentínában megrendezett világbajnokságon, ahol 3:1-re nyert az olasz csapat, és a második gólt ő szerezte. Noha most ingatlanokkal és szőnyegekkel foglalkozik, szenvedélye a foci iránt töretlen, saját futball akadémiája is van Perugiában, amellyel részt vesz az olasz utánpótlás nevelésben.

Mint mondja, fiatalokkal foglalkozni a legnagyobb öröm számára, és miközben tanítja őket, ő maga is rengeteget tanul tőlük. Mivel megítélése szerint a foci rengeteget változott az elmúlt évtizedekben, ennek megfelelően a gyerekeket is máshogyan kell képezni.

8-10 éves korukig nem szabad erőltetni a technikai fejlesztést, inkább engedni kell őket játszani, hagyni, hogy kiéljék, ami ösztönösen jön elő a tehetségükből

– mondja Rossi, aki 12-13 éves fiataloknál látja már azt az érettséget, ami alapja lehet a tudás átadásának.

A magyarok visszatértek

A világklasszis úgy érzi az Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményével Magyarország végre visszatért az őt megillető helyre a foci világában. Nemzeti tizenegyünk mély benyomást tett rá, de úgy érzi, a folytatáshoz a modernizálás mellett még nagyobb odaszánásra és szenvedélyre lesz szükség.

Rossi el van ragadtatva Budapesttől és a magyar vendégszeretettől és tudja, hogy Orbán Viktor focirajongó. A világsztár elmondta a műsorban, hogy nagyon szívesen találkozna a későbbiekben a magyar miniszterelnökkel, mivel mostani látogatásának programjai között ez nem szerepel.

Ami a Juventus-Real Madrid BL döntőt illeti, tippet nem mondott a műsorvezető kapacitálására sem, annyi azonban kiderült, hogy előbbieket sokkal összeszedettebb csapatnak gondolja, mint a Real Madrid-ot, akik inkább egyéniségekben és tehetségekben erősebbek. Úgy érzi a két csapat esélyei azonosak, mégis inkább a Juventusban van meg győzelemről való meggyőződés.

atv.hu

További belföldi híreink