Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-15 11:50:00

Ezekkel az ígéretekkel kábították a magyarokat a rendszerváltás óta

Minden választás előtt nagy ígéreteket hallhatunk a pártoktól, de vajon mennyit tartanak be belőle? Ezt járta körbe a Heti Napló stábja.


Nyugdíjemelés, fizetésemelés, rezsicsökkentés, adócsökkentés – négyévente mindent megigérnek a politikusok, amit csak lehet. Néha egészen vicces dolgokat is.

Horn Gyula a 98-as kampányban nem csak jobb holnapot, hanem a nyugdíjasoknak elképesztő kedvezményeket is ígért: a vonatjegyeket akarta ingyenessé tenni, sőt azt is megígérte, hogy a főszezonon kívül a Malévval is ingyen utazhat mindenki, aki betöltötte a 65. életévet.

Medgyessy Péter sok más mellett gyerekbarát villanykapcsoló programot is hirdetett, miután felháborodott azon, hogy a gyerekek színházban, vagy múzeumban nem tudják használni a mosdót, mert nem érik el a villanykapcsolót.

"Kettő hét alatt fogunk rendet tenni az ország olyan pontjain amelyek ma még reménytelennek tűnnek" – ezt Orbán Viktor ígérte 2010-ben. Orbán emellett 14. havi nyugdíjat is ígért. Gyurcsány Ferenc "az adócsökkentés kormányaként" kampányolt.

"A nyugat-európai illetve az amerikai példákhoz képest a magyar helyzet specifikuma leginkább az, hogy politikai ígéreteknek a 70-80 százaléka az valami retorikai, kevésbé számonkérhető ígéret, tehát nem számszerűsíthető" – mondta Juhász Attila a Political Capital politológusa az ATV Heti Napló című műsorának.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink