Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-12 14:11:00

Áramot vezettek a kerítésbe? A minisztérium cáfol

Az index arról írt, hogy áramot vezettek a határon felállított kerítésekbe, a Belügyminisztérium közleményben cáfolta a lap információit.

Áramot vezettek a kerítésbe? A minisztérium cáfol

Elektromos áram van a magyar-szerb határra épített kerítésben – írja az Index, ez a lap munkatársainak helyszíni látogatásakor derült ki.

A dupla kerítés magyar oldalán feliratok figyelmeztetnek a veszélyre. A „Vigyázat! Elektromos kerítés!” jelzésből nem derül ki, hogy milyen erősségű áramot vezettek a kerítésbe, ahogy az sem, mekkora sérülést okozhat, ha megráz valakit.

A helyszínen a lap úgy értesült, hogy egy munkást a felállítás során megrázott az áram, és emiatt kórházba került.

A Belügyminisztérium cáfol

Az index.hu 2017. május 12-én 13 óra 57 perckor közzétett tudósításának szenzációhajhász címét átvéve számos médiatartalom szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba. Ezzel szemben - ami figyelmesen olvasva az index.hu tudósításából is kiderül - a valóság az, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A kettős határkerítéssel párhuzamosan, mintegy 10 kilométer hosszban kiépült egy helymeghatározásra alkalmas biztonságtechnikai jelzőrendszer, amely korlátozott energiájú elektromos impulzusokkal működik. A jelzőrendszer érintésvédelmi minősítése megtörtént, azt a nemzetközi minősítő a vonatkozó szabványnak megfelelően emberi élet veszélyeztetésére alkalmatlannak minősítette. A biztonságtechnikai jelzőrendszer a magyar-szerb határszakasz teljes hosszán megépül.

A jelzőrendszer kiépítése közben munkahelyi sérülések bekövetkezhettek, erről a kivitelező tud nyilatkozni. Ebben a tekintetben a rendőrséghez bejelentés nem érkezett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink