Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-08 13:58:00

Orbán nem kommentálja Bayer fenyegetőzését

Nem kommentálta portálunk kérdésére Orbán Viktor Bayer Zsolt civilekkel szembeni fenyegető dühkitörését. A miniszterelnök az atv.hu-nak azt mondta: nem ismeri Bayer megnyilatkozását, de ha látta volna, sem kommentálná, és „örül, hogy él”.

Határozottan és konzekvensen elhárította Orbán Viktor, hogy kommentálja a szintén Fidesz-alapító Bayer Zsolt fenyegető, civilekkel szemben megfogalmazott hétvégi dühkitörését. A miniszterelnök az ATV főmunkatársának a kérdésére a parlament folyosóján azt mondta, nem ismeri Bayer Zsolt nyilatkozatát, így nem is kommentálja. „Örülök, hogy élek!” – utalt a neki szegezett ellenzéki kérdésekre, amire előzőleg válaszolnia kellett az ülésteremben.

Amikor megkíséreltük ismertetni vele, milyen durva fizikai erőszakkal fenyegető kijelentéseket tett Bayer Zsolt a civilekről, Orbán Viktor megismételte, nem kommentál.

Aztán még hozzátette: „ha láttam volna, sem kommentálnám".

Mint megírtuk, a lovagkereszttel kitüntetett Bayer Zsolt egy rádióműsorban arról beszélt, hogy nem kellett volna finomkodni azokkal az aktivistákkal, akik két hete az igazságügyi bizottság ülésén tiltakoztak a civileket megbélyegző törvény ellen. Bayer azt mondta:

„Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. (...) Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.”

Ajánlom

További belföldi híreink