Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-08 12:20:00

Orbán az atv.hu-nak: Macron a kampány miatt fenyegetett

„Ilyen a kampány. Vive la France!” – ezt válaszolta Orbán Viktor az atv.hu kérdésére, hogy a francia elnökké választott Macron akár a 7. cikkelyt, az „atombombát” is beveti Magyarország ellen, ha nem tartják be az EU alapértékeit az „egyetem” és a menekültek terén. A miniszterelnök a francia kampánynak tudja be a fenyegető szavakat.

Orbán az atv.hu-nak: Macron a kampány miatt fenyegetett
Emmanuel Macron megválasztott és Francois Hollande jelenlegi elnök a választások után (Fotó: Reuters)

Nem tart Orbán Viktor attól, hogy az elnökké választott Emmanuel Macron valóban szankciókat vezetne be Magyarország és Lengyelország ellen, vagy akár az „atombombának” számító 7. cikkelyt alkalmazná. Ez derült ki a miniszterelnök atv.hu-nak adott mai nyilatkozatából.

Ilyen a kampány

Munkatársunk a tegnap megválasztott Emanuell Macron azon kijelentéséről kérdezte Orbán Viktort a parlamenti folyosón, amit a francia politikus korábban, a megválasztása előtt mondott: „Szankciókat akarok azok ellen, akik nem tisztelik a jogokat és az Európai Unió értékeit”. Macron akkor azt is hozzátette: nem lehet,  hogy országok az „egyetem”, a menekültek, az alapértékek terén úgy viselkedjenek, mint Lengyelország és Magyarország, és kilátásba helyezte a félelmetes 7-es cikkely alkalmazását is.

„Ilyen a kampány! Vive la Fance! Csak annyit mondok, gratulálok az elnöknek”

– mondta Orbán a parlament folyosóján munkatársunknak, mielőtt belépett az ülésterembe az azonnali kérdések és válaszok órájára.

A fideszesekhez közeli és a kormánypárti média érezhetően nem a centrista Macronnak drukkolt, Le Pen bevándorlás ellenes politikája nyilván rokonszenvesebb a számukra.
Orbán Viktor ma délelőtt levélben gratulált Macronnak, a kétoldalú kapcsolatokra és az unióról folytatott kérdések megvitatására helyezve a  hangsúlyt.

Ajánlom

További belföldi híreink