Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-05-01 12:00:00

Ismét ezrek tüntettek a kormány ellen: A május 1-jei események összefoglalója

Folyamatosan frissülő hírek!

Európa melletti, Oroszország elleni tömegtüntetést tartott a Momentum. A tömeg a Szabadság térről elindult a Hősök Tere felé, ahol többen beszédet mondtak. Az eseményt és az utcákat rendőrök biztosították. A szervezők matricákat osztogattak, amikkel a vonulás közben és után "kidekorálták" a várost. Fekete-Győr András beszédében bejelentette, hogy indulnak a 2018-as választásokon. A programjukat Október 15-én mutatják be.

 • Itt megnézheti a május 1-i rendezvényeket

  május 03.szerda 00:00

 • Felvonulások világszerte

  május 02.kedd 09:11

 • Sörrel és virslivel ünnepeltek

  május 02.kedd 09:05

 • Újra járható az Andrássy út és az Oktogon

  május 02.kedd 01:32

  Újra járható az Andrássy út és az Oktogon Budapesten - közölte a rendőrség kedden hajnalban honlapján. Az utat és a teret hétfő este a rendőrség demonstráció miatt zárta le. A Momentum Mozgalom által hétfő este a Hősök terén tartott, bejelentett demonstráció résztvevőinek egy része a demonstráció végén először a közelben lévő Fidesz-székházhoz, majd röviddel később az Andrássy úton az Oktogonhoz vonult, többen a tér közepén megálltak és demonstrálnak. A rendőrség ezért lezárta a forgalmat. Előállításra továbbra sem került sor - közölte a rendőrség.

 • Igazoltatnak egy embert

  május 01.hétfő 21:13

  Úton az Oktogon felé igazoltatnak egy férfit, az okot nem tudni. A többi tüntető a rendőri intézkedés közben azt skandálja: "Igazoltassanak".

 • Ruszkik haza, Pénztáros Lőrinc, Mocskos Fidesz

  május 01.hétfő 20:57

  A tömeg viszonylag hamar szétszéledt, de azok, akik nem álltakbe a sorba matricáért a sártakhoz, a lendvai utcai Fidesz székházig jutottak és ott "Ruszkik haza!", illetve a "Dühösek vagyunk!", "Repülővel jöttünk!" "Gázszerelő" skandálásba kezdtek. A kormánypárt székházát sok rendőr védi. A megmaradt 200 fős csapat az Oktogon felé indult.

 • Ne féljetek az ebédnél politizálni!

  május 01.hétfő 20:34

  Szükség van a cselekvés köreire, helyi tapasztalatokból építik újra Magyarországot a közösség erejével. Újjáépítenek, de ehhez kell mindenki segítsége. Arra kér mindenkit, hogy beszélje rá a változás szükségességére a családtagjait, barátait, rokonait. A Nolimpia sikerével csak az első téglát ütötték ki a körénk épített falból. Ne féljetek az ebédnél politizálni! - mondja Fekete-Győr. A társadalom minden részéhez szól, hogy gyakoroljanak hatást a környezetükre. Tűzd ki az európai jelképeket, lépj be a Momentumba vagy használd a médiát erre a célra! Ma éjjel javítsuk ki az összes utunkba eső propagandaplakátot. Mindenki hagyja ott a maga nyomát - buzdítja a tömeget az elnök, és arra kéri az embereket, hogy higgyjenek bennük, akkor is, ha néha hibáznak.

 • Október 15-én programbemutató

  május 01.hétfő 20:26

  Nem megállítani fogjuk Brüsszelt, hanem utólérni. Orbán Viktor Putyini mintára építi a félelem rendszerét, lebontják a rendszert és beindítják Magyarországot. A tömeg skandáll: Nem hagyjuk! A Momentum azt üzeni a tüntetésekkel, hogy nem félnek a kormánytól és a Fidesztől. "Nem félünk, Nem félünk..." Nem félnek, mert nem a Momentum lopja szét az országot, hanem a kormánypártok. Szerinte hamarosan a rendőrök tartanak bakot a Momentumos aktivistáknak, hogy fel tudják ragasztani a matricájukat a kormány plakátjaira. Megvédik mindazokat, akiket atrocitás ért a politikai meggyőződése miatt - ígéri a szónok. A második lépé a cselekvésé. Egy évük van, és ez elég lesz, hogy lebontsák a félelem rendszerét, éjjel nappal dolgozni fognak. Valódi konzultációt folytatnak az emberekkel. Két hónap alatt több mint ezren jelentkeztek a Momentumba, és több mint 100 településen alakult alapszervezetük. Indulnak a választásokon: hazahozott tudás és a helyi megoldások programja. Október 15-én mutatják be programjukat.

 • Fekete-Győr: Orbán fél az emberektől

  május 01.hétfő 20:22

  Fekete-Győr András szerint a tehetelenséget felváltotta a cselekvés ereje. Együtt és ennyien be tudjuk indítani Magyarországot. Orbán megállítja a dolgokat, a Momentum beindítani. Orbán fél, mert nem érti a 21. századot, ezért tesz annyi antidemokratikus dolgot. Az elnök szerint a kormányfő leginkább az emberektől fél, és ennek bizonyítékait hosszan sorolja. Moszkva irányába tereli a nemzetet - mondja - szegény elmaradott megnyomorított Oroszországot állítja elénk példaként. A fiatalok kezükbe veszik a sorsukat és megfordítják az ország rossz irányát. Nem Mészáros Lőrincek, hanem Széchenyi Istvánok építik a hazát. Elérkezett az idő, hogy közös nemzeti sorsban gondolkodjunk hazafiakként.

 • Pottyondy Edina: Először itthon kell rendet tenni

  május 01.hétfő 20:14

  A 13 éves uniós tagság erényeit méltatja, és megemlíti, hogy uniós pénzből építettünkmindent az elmúlt évtizedben. Nem hagyjuk - skandálja a tömeg. A Fidesz úgy viselkedik, mintha ők lennének 13 évesek, mindig mást hibáztatnak, de elfogadják az uniós zsebpénzt. Börtönbe, börtönbe! - reagál a tömeg. Ezer éve Európához tartozunk, és ez nem alku tárgya. Elismeri, hogy Európának meg kell újulnia, de ehhez megbecsülésre és bizalomra is szükség van. Ehhez először itthon kell rendet raknunk. A Momentum minden megyébe eljutott az elmúlt 40 napban és sok panaszt meghallgatott. A szociális nyomor részleteit sorolja a szónok, és európai Magyarországot ígér az embereknek. 

 • A Momentum másik országot építene

  május 01.hétfő 20:11

  A szónok rátér, milyen országot szeretne a Momentum azzal szemben, amit a kormány képvisel. A világ élvonalába kell tartozzunk, mind gazdaságilag, mind katonailag. Az együttműködés tesz minket naggyá - mondja Soproni, aki szerint Orbán Viktor Oroszországhoz akarja csatolni hazánkat. A Momentum ezt nem hagyja, és Európa felé terelné Magyarországot.

 • Oroszország veszélyt jelent Magyarországra

  május 01.hétfő 20:04

  Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Fekete-Győr András a felszólalók sorrendje. Az alelnök szerint az állítsuk meg Brüsszelt plakátok és a nemzeti konzultáció gyűlöletprpaganda. A Fidesz technikáját a kommunista propagandához hasonlítja. Nam hagyjuk - skandálja a tömeg. Az oroszok elvitték a tankjaikat, de visszakúsztak a gázvezetékeiken és az álhírportáljaikon keresztül. Oroszország veszélyt jelent Magyarország szabadságára, nem úgy, ahogyan Szijjártó állította ennek az ellenkezőjét. Az a baj, ha az orosz titkosszolgálat félkatonai alakulatai Magyarországon gyakorlatoznak. Az a baj - mondja -, hogy Putyin propagandájának a kárpátaljai magyarok lesznek az áldozatai. Előkerül a Magomed-botrány, és a CEU, illetve Paks.

 • A Momentum elnökségi tagjainak beszéde

  május 01.hétfő 20:02

  A tömeg lejjebb húzza a transzparenseket és eléneklik a Himuszt, mielőtt a Momentum elnökségi tagjai elmondanák beszédeiket.

 • Megkezdődött a Hősök terének birtokba vétele

  május 01.hétfő 19:33

  A menet eleje elérte a Hősök terét, a közepe még az orosz nagykövetséget fujjolja, a vége pedig valahol az Izabella utcánál tart. Hatalmas színpadról, profi technikával szól a zene. Mivel az esemény iránt Facebook-on 20 ezer ember jelezte érdeklődését, várhatóan ennek legalább a fele, de vélhetően ennél is többen kilátogatnak a Hősök terére.

 • Megérkezett a tömeg

  május 01.hétfő 19:32

 • Csak verbálisan bántalmazható a nagykövetség

  május 01.hétfő 19:24

  A menet az orosz nagykövetség előtt halad el, hangosan kiabálják az Európa, Európa rigmust és sípolnak. Tudósítónk szerint 80-100 rendőr áll sorfalat a nagykövetség épülete előtt, hogy a demonstrálók ne okozhassanak kárt az épületben.

 • Nem tetszik a rendszer!

  május 01.hétfő 19:05

  A többezres tömeg lassan halad a Hősök tere felé, sokan kereplőkkel és sípokkal keltenek zajt. "Európa, Európa", "Szabad ország, szabad egyetem", "Gyertek velünk!", "Orbán takarodj!", "Nem tetszi a rendszer", "Európa nem Moszkva" - skandálják. Elsősorban magyar és uniós zászlókat látni a Momentum zászlói mellett. A szervezők Állítsuk meg MOszkvát! és Európához tartozunk feliratú matricákat osztanak a menet különböző pontjain.

 • Rendőrök biztosítják az utcákat

  május 01.hétfő 19:05

  A tömeg békésen halad a Hősök Tere felé, közben a már jól ismert mondatokat skandálva, mint példálul: "Szabad ország, szabad egyetem", vagy "Európa". Az utcákat rendőrök biztosítják.

 • "Itt van a magyar tavasz"

  május 01.hétfő 18:52

 • Megindult a tömeg a Szabadság térről

  május 01.hétfő 18:33

  A szervezők felhívták a figyelmet, hogy az orosz nagykövetség előtt elhaladva, mindenki hangosan fejezze ki nemtetszését az orosz presszióval szemben és üzenje meg, hogy a magyarok nem hagyják magukat. A Hősök terén három beszéd hangzik majd el, és előtte eléneklik a Himnuszt.

 • 60 ezer matricával dekorálják ki a fővárost

  május 01.hétfő 18:23

  Az ATV social media csapata megszólaltatta Fekete-Győr Andrást, a Momentum elnökét, aki elmondta, hogy a magyarok nem orosznak, hanem európainak vallják magukat, és ők ezen a tüntetésen ehhez akarnak irányt, célt és eszközöket adni. Van például 60 ezer matricájuk, amit szétosztanak a tömegben, és miután megérkeznek a hősök terére az Andrássy úton keresztül, és három felszólalójuk elmondja üzenetét (dühösek, egy évünk van, éljen az EU) telematricázzk a várost, és ezzel üzennek az Orbán-rendszernek.

 • Irány a Hősök Tere

  május 01.hétfő 18:19

  Hamarosan megindul a tömeg a Hősök Tere felé ahol beszédet mond Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Fekete-Győr András.

 • Játszóház tüntetőknek

  május 01.hétfő 18:09

  A megmozduláson nem maradnak programok nélkül a jelenlevők. Íme néhány:

 • Párizsban összecsaptak a tüntetők és a rendőrök

  május 01.hétfő 18:02

  Hat nappal a francia elnökválasztás második fordulója előtt a hagyományos május 1-jei felvonulások az elnökjelöltekkel szembeni tiltakozó megmozdulásokká váltak Párizsban, miközben a két politikus, a szuverenista Marine Le Pen és a centrista Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter is nagygyűléseken folytatta a kampányát. Az egyik Nemzeti Front-ellenes felvonulást többször félbe kellett szakítani, mert a Bastille tér közelében mintegy 150 feketébe öltözött, kapucnit és maszkot viselő fiatal a tüntetők közé keveredett és a hátizsákjaikban hozott kövekkel és Molotov-koktélokkal kezdte dobálni a rendőröket, akik könnygázzal válaszoltak. A mintegy negyedórás összecsapásban két rohamrendőr könnyebben megsérült, a rendbontók előállítása után a tüntetés rendben folytatódott.

 • Gyülekeznek a tüntetők a Szabadság téren

  május 01.hétfő 17:58

  A megmozdulás egy Európa melletti, Oroszország elleni esemény lesz, a Momentum szervezésében.

 • Itt megnézheti a baloldali pártok majálisát

  május 01.hétfő 16:45

 • Íme a Fidesz közleménye

  május 01.hétfő 16:35

  Az ellenzéknek mindig fontosabbak a saját hatalmi érdekei, mint a munkából élő családok - így reagált az ellenzéki pártok nyilatkozataira a Fidesz.

  Hozátették, "az ellenzék, ha a dolgozókról van szó, akkor csak majálisi szónoklatokra képes, de amikor az adócsökkentésekről és a béremelésekről kell dönteni, akkor nem támogatja azokat." A Fidesz szerint ha rajtuk múlik, akkor mára egyetlen a munkát érintő adócsökkentés sem valósulhatott volna meg.

 • Szuggeráljunk kollektív demenciát

  május 01.hétfő 16:15

  "A DK majálisán a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc úgy beszélt az egybegyűltekhez, mintha kollektív demenciát akarna beleszuggerálni hallgatóságába" – írta közleményében a KDNP.

  Szerintük kétszínű és álságos, ahogy Gyurcsány Ferenc politikai hasznonszerzésből ízléstelenül gúnyolja, pocskondiázza ellenfeleit.

  Vona Gábor beszédét a KDNP úgy kommentálta, hogy „immár saját "pénzes nagybácsival" felszerelkezve arra törekszik a szélsőséges párt vezetője, hogy egykori szavazói számára szavazatmaximalizálással igazolja létét és hihetetlen pálfordulását.”
      

 • Kunhalmi, Botka és Molnár

  május 01.hétfő 15:51

 • Orbán börtönbe megy vs. Gyurcsány visszavonul

  május 01.hétfő 15:03

  Az ATV social media csapata elcsípte Botka Lászlót az MSZP nagyszínpada mögött, és megkérdezte a folytatásról. A miniszterelnök-jelölt most elvegyül a tömegben, meghallgatja az embereket, kürtöskalácsot eszik a lányaival és megpróbálja meggyőzni a jelenlevőket, hogy az általa meghirdetett új baloldalban érdemes hinni. A riporter Orbán Putyin általi zsarolásával kapcsolatos kérdésére a következőket válaszolta: az ilyesmivel nem szabad viccelni. Ha bebizonyosodik, hogy Gyurcsány Ferenc nem blöffölt, akkor Orbánn Viktornak börtönbe kell vonulnia, ha viszont kiderül, hogy kacsa volt a hír, akkor Gyurcsánynak abba kell hagynia a politizálást, mert ismét becsapta a váalsztókat.

 • A nők is annyit kereshessenek, mint a férfiak

  május 01.hétfő 14:46

  Emelni kell a minimálbért, mert fényévekre vagyunk az uniós átlagtól. Persze a közalkalmazottaknak is igazságot kell szolgáltatni. Botka meg kívánja szüntetni az igazságtalan bérkülönbséget nők és férfiak között. Törvény rögzíti majd ezt, ha kormányra kerül a polgármester. Éljen május elseje, éljenek jobban a magyarok! - zárta beszédét Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

 • Be kell vezetni a megélhetési minimumot

  május 01.hétfő 14:40

  Be kell vezetni a megélhetési minimumot, amelyre a magyar állam vállal garanciát, mindenkinek, aki becsületesen ledolgozta az életét, vagy van bejelentett munkája. Ezt a vállalást biztosítás garantálja, és nem mondunk le róla akkor sem, ha Putyin még egy atomerőművet épít, mondjuk ide a Városligetbe. A baloldal kormányalakítása ehhez kell. De a munkahelyeket is meg kell védeni, visszaállítani a munka becsületét, mert a munkásoktól működik még ez az ország. Az orbáni feudális világ helyett, szolidaritáson alapuló viszonyokat kell teremteni. Ennek kapcsán ígéretet kapnak a szakszervezetek is. Az új kormánynak új munka törvénykönyvet kell írnia, mert a mostani, nem tekinti embernek a dolgozókat. Botka miniszterelnökként elő fogja írni a bérkülönbségek rendezését, hogy a vezetők és a melósok bére közötti szorzó ne lehessen hétszeresnél nagyobb.

 • Csökkenteni kell a vagyoni külünbségeket!

  május 01.hétfő 14:35

  A békét és a nyugalmat csak úgy érhetjük el, ha lezárjuk az orbáni polgárháborút. Ez a kormány nem a nép kormánya. Szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét, baloldali fordulatra és kormányzásra van szükség - mondja Botka. Országjárásáról szól: a melósok a betevőért küzdenek, a vezetők urizálnak. Az adó a luxusban élőket segíti. Csökkenteni kell a vagyoni külünbségeket! A luxust meg kell adóztatni! A kisemberekből erős, széles középosztályt kell teremteni. A gazdagok tegyenek be többet az államkasszába. Ebből fejlesztjük majd a kórházakat és az iskolákat. A népnek viszket a tenyere - ezt tapasztalja a kormányfő-jelölt, és Matolcsy György, valamint Mészáros Lőrinc vagyongyarapodása kerül szóba füttykoncert közepette.  

 • Botka László beszéde következik

  május 01.hétfő 14:27

  Vastaps fogadja Szeged polgármesterét, aki a Fidesz leváltásának ígéretével nyitja mondandóját. Ő is az uniós csatlakozás évfordulóját emlegeti fel. Álomgyilkosok rombolták le az illúziókat - mondja. Orbán az elégedetlenséget lovagolta meg és felélték a jövőnket. A Fidesz romba döntötte az országot. A nemzeti vagyont zsebre ették, mindent ellopnak. Álmaink rémálommá váltak a Fidesz kezében. A miniszterelnök gázszerelője is szóba kerül és Rogán, illetve Szijjártó is. Őket kell lecserélni - mondja Botka, és a pofonosláda kinyílásáról beszél. Szerinte megrettentek a Fideszses nagyurak, rohamrendőrök és rohamügyészek mögé bujnak. Takarodjon el a Fidesz a magánéletből és a munkahelyekről.

 • Trumpnak fogalma sincs, kicsoda Orbán Viktor

  május 01.hétfő 14:23

  A mi kapcsolatunk véglegesen megromlott a Fidesszel, válni szeretnének, csöndben húzzanak el, és ne vigyenek magukkal semmit. Orbán dakota mondását idézi: ha látod, hogy döglött lovon lovagolsz, szállj le róla. Migránsozásból nem lesznek új munkahelyek. Sorosozástól nem szűnik meg a mlyszegénység Magyarországon. Molnár köszönti a jelenlévő DK-sokat, és baráti kezet nyújt feléjük az összefogáshoz. Mindenki Magyarországát kívánják építeni 2018 után. Külpolitikai példákkal szemlélteti, hogy Európa balra tart, Trump pedig nem tudja kicsoda Orbán Viktor.

 • Molnár Gyula, az MSZP elnöke következik

  május 01.hétfő 14:17

  Magyarországon nem demokrácia, és itt nem kormányzás zajlik - kezdi Molnár Gyula. Lázár János sokat idézett mondatával (mindenki annyit ér, amennyije van) állítja szembe a szocialisták programját. Senki sem hiszi, hogy Soros György akadályozta meg, hogy a stadinokra költött milliárdokat kórházakra költsék. Nem igaz, hogy az unió hibás a szegénység növekedéséért. Nem fogunk félni tőlük - mondja az elnök, jutalma taps. A Fidesz veréssel fenyegette a választókat,ezért Molnár szerint szükségszerű a bukásuk, merthogy az emberek nem szeretik, ha fenyegetik őket. Áder János nagyobb vicc ma már, mint Schmidt Pál.

 • Orbán egy lufi, és ti pukkasszátok ki!

  május 01.hétfő 14:09

  A Fideszt két dolog érdekli: a projektek lenyúlása és menekülés az igazságszolgáltatás elől. Most azon munkálkodnak, hogy a csendes többség továbbra is csendben maradjon. Pedig a nép a legnagyobb erő. Orbán egy lufi, teljesen üres, áporodott levegő van benne és a milliárdok, amiket a néptől elloptak. Pukkasszátok ki a lufit! - javasolja az MSZP fővárosi elnöke. A kormányoldal láthatóan megrendült a tömeges tüntetésektől. Nem a civileket kell eltakarítani, hanem a hatalmával visszaélő fideszeseket. Kunhalmi nem akar a középkorban és feudalizmusban élni, márpedig most hűbéri rendszer épül. A hitvány fideszesek kegye helyett mindenki a saját teljesítménye alapján érvényesülhessen - mondja a fővárosi elnök, és egy Hajra baloldal!-al zárja sorait.

  forrás: facebookForrás: Facebook

 • Kunhalmi Ágnes beszéde következik

  május 01.hétfő 14:04

  Ma van az uniós csatlakozásunk 13 évfordulója. Azok támadják az uniót, akik ellopják a pénzét, és nem akarják, hogy az kiderüljön. Áder János nevére füttykoncert tör ki. Megtudtuk, mire képes a Fidesz oktatáspolitikája. Orbán üzenete rossz, amikor kétkezi munkások sorsát szánják a magyar fiataloknak. Orbán Ráhel és Áder Orsolya külföldie olyan egyetemekre járnak, amilyet itt Budapesten éppen bezárni készül a kormány.

 • Nagy Futam az Operaháznál

  május 01.hétfő 14:04

  fotó: mtiFotó: MTI

 • Rendkívüli adás az ATV-n

  május 01.hétfő 13:40

  Az MSZP "kormányváltó majálisát" az ATV élőben közvetíti. A stúdióban pedig Rónai Egon szakértőkkel elemzi a látottakat, hallottakat. Az élő közvetítésért kattintson ide.

 • Karácsony nem hisz a "késelős" összefogásban

  május 01.hétfő 13:39

  Az ATV social média csapatának munkatársa megszólaltatta a Városligetben a Párbeszéd elnökét és miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt, aki Gyurcsányhoz hasonlóan hisz az összefogásban, de szerinte nem mindegy annak látszata, vagyis hogy fgocsikorgatva történik, miközben a felek egymás hátába késeket döfnek, vagy pedig egy választó-orientált és üzengetésmentes kampány keretében valósul meg. A pártelnök sajnálja, hogy elvérzett az előválasztás, és együttműködési hajlandóságuk bizonyítékát látja benne. Pártja támogatottságáról Karácsony annyit mondott, hogy sokkal jobb, mint az ismertségük, programjuk pedig a legprogresszívebb szerinte ellenzéki oldalon. 

 • Vona Gábor és a "lex Lúdas Matyi"

  május 01.hétfő 13:38

  Egy szabadabb és igazságosabb Magyarország felépítése mellett foglalt állást Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt május 1-i budapesti rendezvényén, a Hajógyári-szigeten. Az ellenzéki politikus fontosnak nevezte a párt változását, amit azzal magyarázott, hogy ami nem változik, az elpusztul - írja az MTI. Értékelése szerint nem az a Jobbik küldetése, hogy egy társadalmi réteget örömmel töltsön el, hanem hogy Magyarországot erős, boldog és szabad országgá tegye.

  Vona Gábor ismertette a párt törekvéseit, köztük az európai béruniót, az úgynevezett földesúradót és a "lex Lúdas Matyi" törvénycsomagot, valamint azt a tervet, hogy egy ember legfeljebb nyolc évig lehessen kormányfő. 

  fotó: mtiFotó: MTI

 • Varga: a munkából élők költségvetése következik

  május 01.hétfő 13:05

  A 2018-as költségvetés azok számára kínál több esélyt, akik munkából tartják el magukat és a családjukat, akiknek jövedelmük van - nyilatkozta a közmédiának a nemzetgazdasági miniszter a szentendrei Skanzen családi majálisa alkalmából hétfőn. Varga Mihály elmondta: 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel terveznek, azzal, hogy a háztartások fogyasztása 4,6 százalékkal növekedhet jövőre. A tavaly megkötött hatéves bérmegállapodásnak is köszönhetően 8,8 százalékos bruttó bérnövekedés várható, az idei év után a minimálbér és a garantált bérminimum jövőre is 8 és 12 százalékkal nő.

 • Dedikálás és smúzolás

  május 01.hétfő 12:56

  DK-s ajándéktárgyakat és párttagok könyveit dedikálja elnök úr és Debreczeni József, aki akar vele beszélgetni, azt a színpad mellett várják.

 • Inkább 1/4 Michelangelo, mint 3 Fekete György

  május 01.hétfő 12:51

  Nem híve az ingyenességnek, de egy lavór víz a fürdésre és egy lábos leves mindenkinek jár. Alapvető emberi jog, hogy ne fagyjanak meg az otthonaikban az emberek, és a legszegényebbek ne állatként éljenek 2017-ben. Végül arról beszél, hogy kormányzásuk nem fogja fenyegetni a tőlük eltérő gondolatot, így például nem záratják majd be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet. És nem hajtják hatalmuk alá a kritikus sajtót. De azért: inkább egynegyed Michelangelo, mint három Fekete György. Szabad európaiként akar élni ebben az országban és aki ezzel szembenáll, azt eltakarítják a hatalomból. Véget ért Gyurcsány ferenc beszéde

 • Folytatódik Budapest utcáin a Nagy Futam

  május 01.hétfő 12:48

  Daniel Ricciardo, a Red Bull Forma-1-es ausztrál pilótája egy 2011-es vb-győztes autóval száguld az V. Nagy Futam elnevezésű autó- és motorsport-bemutatón Budapest belvárosában, a Deák Ferenc téren.

  fotó: mtiFotó: MTI

 • 3x veri ezt kenden Gyurcsány Ferenc vissza

  május 01.hétfő 12:42

  A zuglói időközi győzelmet ígéretesnek nevezi, pláne a többi hárommal együtt látszik, hogy nem szabad a közvélemény-kutatásoknak hinni. Gyurcsány szerint Orbánt becsapják a választói. Az ellenzéknek megfontoltan kell ígéreteket tennie, nem kíván nemtelenül udvarolni a választóknak. A következő kormányban mégis ott lesz a DK. Új szakszervezeti törvény kell, hogy a munkásoknak legyen valós érdekvédelmük, mivel Orbán a munaadókat szervezi egységfrontba. Ludas Matyiként kívánja háromszor megverni a Fideszt és vezetőjét. Magyaroroszágon fordított Robin Hood politika zajlik. Igazságtalannak nevezi a családi adókedvezményt és a családi pótlékkal balaszírozná az eltorzult szisztémát.

 • A DK elnöke közös egyéni jelölteket ígér

  május 01.hétfő 12:34

  A munka törvénykönyvének módosítása szerinte arról szól, hogy fizetésemelés nélkül többet kelljen dolgoznia a magyar embereknek. A nagytőkét szolgálja, Orbán a magyar dolgozók Júdása és a népítélet által így is kell végeznie. Azt javasolja Gyurcsány a magyar polgároknak, hogy szerveződjenek és szálljanak szembe a kormánnyal. Ha nem vonul vissza Orbán, akkor viszsavonulásra kényszerítik. A DK elnöke hitet tesz az egyesült európai államokban. Gyurcsány jobban bízik Macronban és az unió ügyészségében, mint Orbánban és Polt Péterben. Levidékiripacsozza Orbánt, mint aki unalmas monológokkal fárasztja népét, és csak Brüsszelben jut eszébe, hogy szereti a vitát. Felsorolja az ellenzéki pártokat és nyugodtan járják csak az útjukat, és nem gondolja kevesebbnek magát náluk. Az együttműködés nem köthető semmilyen előfeltételhez, csak a közös nevező számít. Szerinte a teremtő Isten mindenkit egyenlőnek teremtett és ezt tükröznie kell a magyar valóságnak. Gyurcsány hisz a demokratikus ellenzék összefogásában és közös egyéni jelölteket ígér hallgatóságának. 

 • Gyurcsány: Orbán, a fiatalok ellensége vagy!

  május 01.hétfő 12:28

  Levelet kapott Orbántól, amiben kedves barátomnak szólította, s Gyurcsány ebben beszámolója szerint beleborzongott, majd szemétbe dobta a krományfő nemzeti konzultációs levelét. A DK elnöke szerint a május 1. nem kommunista ünnep, de Horthy világába sem akarunk visszatérni. A DK programja alapján a tisztességes megélhetés az elsődleges cél, a beteg gyógyulhasson, a diák tanulhasson. Ma Magyarországon megélhetési szegénység van szerinte. Kizsákmányolást végez a magyar kormány a népen és ezt a DK fel fogja számolni. A Fidesz ellopta gyermekeink tudáshoz való jogát - mondja Gyurcsány, és avittnak nevezve a keresztény konzervatív szemléletet átnevelőtáborokhoz hasonlítja az oktatáspolitika következtében átalakított iskolákat. Orbánhoz szól: a fiatalok ellensége vagy! Te ácsolod a jövő fiatalságának szellemi, kulturális koporsóját. 

 • Az LMP is a Városligetben ünnepel

  május 01.hétfő 12:22

  Az LMP szerint egy közparkban nincs helye gigantikus betonépületeknek, az ellenzéki párt ezért meg fogja akadályozni a Városliget beépítését - jelentette ki a párt két fővárosi, kerületi önkormányzati képviselője hétfőn, a május 1-jei városligeti rendezvényükön tartott sajtótájékoztatón. 

  Moldován László VII. kerületi LMP-s képviselő, a párt ligettel kapcsolatos népszavazási kérdésének benyújtója elmondta: bebizonyítják, hogy a népszavazás nem a Fidesz kiváltsága, az embereknek joguk van dönteni az olyan horderejű kérdésekről, mint Paks II. vagy a Városliget beépítése. Hangsúlyozta: szükséges a liget rekreációs megújítása, de múzeumok nélkül, és a beruházás így a jelenlegi mintegy 250 milliárd forintos költséggel szemben csak annak tizedébe kerülne.
  fotó: mtiFotó: MTI
  Jancsó Andrea országos elnökségi tag, az LMP IX. kerületi önkormányzati képviselője szerint a Városliget attól nem lesz jobb hely, hogy bővítése és rendbetétele helyett például a Petőfi Csarnok területére egy jóval nagyobb épületet húznának, vagy egy olyan épületet emelnek, amelynek funkcióját "még senki sem tudta értelmesen elmagyarázni".  

  A tájékoztatón Schmuck Erzsébet, az LMP parlamenti frakcióvezető-helyettese kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy a Párbeszéd Karácsony Gergelyt választotta miniszterelnök-jelöltjének. Közölte: a pártok belügye, hogy kit és mikor választanak miniszterelnök-jelöltjüknek, így azt a "most gyakorlatilag egy nullaszázalékos párttá vált" Párbeszéd is megteheti.

    

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink