Itthon

Szétszedték a sorosozó Orbán Viktort Brüsszelben

Az ATV Híradója összefoglalta a brüsszeli eseményeket
április. 26. szerda 19:28

Orbán Viktor tájékoztatóját itt nézheti meg
április. 26. szerda 18:20

Véget ért a sajtótájékoztató
április. 26. szerda 18:15

Az utolsó kérdésre adott válaszában a kormányfő kifejti, hogyan került a Fidesz a Liberális Internacionáléból a Néppártba. Sajnálja szegény Verhofstadtot, hogy még nem látott életében személyesen diktátort, és beleszületett a tutiba, ezért nem érti a Fidesz történetét, és kocsmai színvonalon mondja a magáét, ami nem egy komoly intellektuális teljesítmény.

Nem támogatja Le Pen törekvéseit
április. 26. szerda 18:11

Támogatja Le Pen asszony törekvéseit, például az unió elhagyásával kapcsolatban? - kérdezi egy francia újságíró. Orbán Viktor válaszában sajnálta Fillon elvérzését és azóta nem lát általa támogatható jelöltet a francia választáson.

Francois Fillon

Megfontolják Timmermans észrevételeit
április. 26. szerda 18:08

Az MTV kérdez. Timmermans alelnök úr által említett felvetések egy része nem is indokolatlan. Például, hogy bármelyik uniós egyetem létrehozhasson intézményt Magyarországon. Az új magyar szabályozásnál sokkal szigorúbb uniós tagállami szabályozások vannak a felsőoktatásban. A kormányfő ugyanis elolvasta az összes tagállam vonatkozó szabályozásának esszenciáját. 

Soros kétszer támadott
április. 26. szerda 18:05

888.hu kérdez. Milyen módon lehet védekezni a nemzetközi spekulánsokkal szemben? Kétszer kellett eddig visszaverni Soros támadását Magyarország ellen. 1994-ben az OTP-t Horn Gyula nem engedte Soros kezébe. A másik a devizahiteleseket is érintő ügyeskedés volt, amibe be kellett avatkozni.

Fotó: MTI

Orbán utasította Pintért, Gyurcsánynak segítségre van szüksége
április. 26. szerda 18:01

Hír Tv kérdezi sok mindenről Orbánt. Szerinte Gyurcsánynak nem jogi természetű segítségre van szüksége. A Magomed ügyben utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy járjon utána az ügy részleteinek, mert ez megengedhetetlen. A civil törvényhez a migráció miatt nyúlt hozzá, ugyanis alapvetően befolyásolja Magyarország "etnikai kompozícióját". Mivel ezek az NGO-k a kormány álláspontjával szemben foglalnak állást és kampányolnak, ezért "kiborult a liszt". Ezzel nem lehet jétszani szerinte. Az átláthatóság a minimum azon szerevezetek vonatkozásában, akik be akarják hozni ide a migránsokat.

Nincsenek a la carte menekültek
április. 26. szerda 17:53

Olasz újságíró kérdezi Orbánt a nemzeti konzultációról. A kötelező betelepítést miért nem fogadja el Magyarország, ha a szóban forgó emberek nem illegális menekültek? Miért ellenzi, hogy az illegális bevándorlás kérdése EU kompetencia legyen csupán? Válaszában Orbán megvédi a konzultációs kérdést. Az uniós szabályok szerint, akkor is be kell engedni a migránst Magyarországra, ha még nem zárult le az ügye a bíróságon. Ezért találta ki Magyarország a tranzitzónát, hogy legyen hol megvárni a jogi helyzet rendezését. A genfi menekültügyi normák alapján nincsenek a la carte menekültek, vagyis az első biztonságos országban kell maradnia. Ehhez képest 7 biztonságos országon keresztül haladnak Szíriából Németországig a menekültek. Nincs kö a szíve helyén, tudja, hogy a migránsok áldozatok, és van is elképzelése, hogyan segítsünk rajtuk. A segítséget kell odavinni, nem őket ide beengedni, és erre létre is hoztunk egy szervezetet, amire sok pénzt költünk. Ha elfogadjuk a kvótát, akkor parttalanná válik a beáramlás.  

Ezért nem találkozik Soros és Orbán
április. 26. szerda 17:52

Miért nem találkozik Soros Györggyel? - kérdezi az index. Találkozott vele 2010-ben, és azóta mindenmás ilyen kezdeményezését visszautasította.

Fotó: MTI

Soros György "fényt kapott"
április. 26. szerda 17:47

Soros a tehetségével érdemelte ki a kiemelt figyelmet és tiszteletet az unió vezetőinek részéről - mondja Orbán Viktor, csak az a kérdés, hogy milyen tehetséget respektálnak az unió vezetői. Szerinte nagy előny, hogy Soros György "fényt kapott", vagyis láthatóvá vált és innentől feltárhatók a tények. Úgy véli, az a minimum, hogy aki pénzt kap Soros Györgytől, az vállalja föl, és álljon bele a vitába. Ehhez transzparencia kell, és az NGO-khoz való kormányzati viszonynak is ez a vezérfonala. Tudja, hogy nagy fába vágta a fejszéjét, de nem fél tőle, hogy beleszorul a fejszéje – mondja Orbán. Tudni akarja azoknak a politikai véleményeknek a hátterét, amelyek anyagi támogatás nélkül nem tudnának megjelenni, ettől azonban még arra fog koncentrálni, hogy mi a vita tárgya.