Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-26 07:10:00

Vallomás: 25 év után újra tüntetett a Kossuth-díjas művész

Koncz Zsuzsa Kossuth- és Liszt-díjas művész egyik új dala gyakorlatilag arról szól, hogy mekkorát csalódott Orbán Viktorban és politikai generációjában. Az énekesnő újabban tüntetni is jár, nagyon elégedetlen a politikai folyamatokkal.

A Ne vágj ki minden fát, Szörényi-Bródy örökbecsűje, szinte minden nap eszébe jut. Annak minden mondata ma is aktuális – nyilatkozta Koncz Zsuzsa az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnak. A művész azt is elismerte, hogy az egyik új dala arról szól, hogy mekkorát csalódott a „Fiúkban”, azaz a mostani politikai generációban.

A művésznő a beszélgetés során többször is hangsúlyozta, hogy úgy érzi, mintha a mai mindennapokhoz szólna sok daluk. A művésznő elmondta, azért koncertezik még mindig, mert úgy érzi, az embereknek szüksége van erre. "Hallatlan energia árad az ember felé amikor együtt van ennyi ember, felállva tapsolnak, borzasztóan felemelő érzés" - magyarázta. 

A visszajelzésekkel kapcsolatban Koncz Zsuzsa leszögezte, nem szokott kommenteket olvasni. Véleménye szerint akár hivatásos komment kommandók is működhetnek, akik véleményezik a műveit. Az énekesnő az aktuálpolitika kapcsán is elmondta a véleményét. 


"Kiszúrtuk azt a két nemzetet, amelyekkel harcban állunk évszázadok óta: a törököt és az oroszokat. Bármibe lefogadom, összeszakadhat ég és föld de magyar, mit nemzet ezzel a két nemzettel nem fog szimpatizálni."

Koncz Zsuzsa átmeneti állapotnak tekinti a mostani viszonyokat. Az énekesnő a civilek elleni kormányzati fellépésre utalva kifejtette: nem kellene bántani azokat, akik segítenek olyan állami feladatok megoldásában, ami az állam dolga lenne. „Hozzájuk inkább eljut a hangom, mint azokhoz, akik a magas létra tetején vannak” – tette hozzá.


Koncz Zsuzsa azt is elmesélte, hogy kiment egy minapi tüntetésre, és Bródy Jánossal zenésztársával együtt oda állt egy olyan transzparens alá, amely arról szólt, hogy mennyire elégedetlenek a jelenlegi politikai helyzettel.

"Nézd meg mi van Amerikában, mi van Szíriában, például a Távol Keleten, mi van Koreában. Az elég veszélyes terület. Csapkódnak a villámok körülöttünk is" - vélekedett. Hozzátette: "Ha nem figyelünk, akkor elszabadulhatnak az indulatok".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink