Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-25 16:58:00

TEK-esek, ügyészek és rendőrök is érintettek a szegedi „parkoló-panamában”

Szerdán kezdődik a gyulai bíróságon a szegedi önkormányzat hat tisztviselője elleni per, amelyben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják a többi között a város főjegyzőjét és alpolgármesterét az – egyébként más nagyvárosokban sem szokatlan – ingyenes parkolási bérletek miatt – írja a 24.hu.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádja szerint a szegedi önkormányzat 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen adott ki több mint háromszáz parkoló-bérletet. Mint kiderült, az önkormányzatnál minden évben vezetői értekezleteken döntöttek azokról a személyekről, akik ebben a kiváltságban részesültek.
 
A vádiratban szereplő

„juttatás” azonban nem csak a perbe fogott önkormányzati tisztviselőknek járt, hanem az abból kifelejtett ügyészeknek, rendőröknek, sőt a terrorelhárítás embereinek is.

A 24.hu információja szerint példa erre Lacsán István szegedi ügyész, aki a most perbe fogott Mózes Ervin főjegyzőhöz küldött levélben kérte egy teljes évre a parkoló-kártyát.
 
Hasonló ingyenességet kért munkatársainak a Csongrád megyei rendőrség főkapitánya, Lukács János is, aki Botka Lászlóhoz fordult, és a rendőrségnél dolgozók saját autóira kedvezményes áru éves bérleteket, a rendőri jelleget nem viselő szolgálati járművekre pedig térítésmentes engedélyek kiadását kérte.
 
A Terrorelhárítási Központ a polgármesternek küldött leveleiben még azt is elmagyarázta, hogy más városok vezetése hogyan járt el, amikor ott kérték a szolgálati autók számára az ingyenességet. Hajdu János, a TEK főigazgatója a teljes kirendeltség állományának kért térítésmentes parkolást és behajtási valamint várakozási lehetőséget a korlátozott behajtási övezetekbe – írja a portál.

atv.hu

További belföldi híreink