Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-25 13:41:00

Plakátkampány-szabályozás: Pofon a Jobbiknak és Simicskának

Segítenek a Jobbiknak, hogy kiszabadulhassanak Simicska Lajos hálójából – ezzel indokolta Kósa Lajos azt a javaslatot, hogy a pártok csak piaci áron vehetnek reklámfelületet.

A héten már be is terjeszti az Országgyűlés elé a pártok tiltott támogatásáról szóló javaslatát a nagyobbik kormánypárt annak érdekében, hogy a politikai tömörülések a reklámhordozókat csak piaci áron vehessék igénybe – mondta Kósa Lajos a mai frakcióinfó sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője nem is titkolta, hogy egy lex Simicskáról vagy lex Jobbikról van szó, a törvénymódosítás ugyanis az a célja, hogy ne valósulhasson meg burkolt párttámogatás azzal, hogy piaci ár alatt kapják meg a plakáthelyeket a tömörülések.


Ezzel "a Jobbiknak is segíthetnek, hogy kiszabadulhassanak Simicska Lajos hálójából"

– ironizált Kósa Lajos, de utalt Lendvai Ildikó szocialista politikus korábbi kijelentésére is, hogy "Soros Györgynek befolyása van a baloldalra". Lendvai Ildikó a sajtótájékoztató után munkatársunknak azt mondta, szó sincs róla, hogy ilyet mondott volna, elképzelni sem tudja, honnan veszi ezt Kósa Lajos, a reklámkampánnyal összefüggésben. Kósa Lajos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kétharmados támogatást igénylő módosítás a kormány hirdetéseit is érintené.

Ajánlom

További belföldi híreink