Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-24 16:31:00

Megkérdeztük a rendőrséget, mit tegyen az az állampolgár, akit Magomed meg akar nyomorítani

Ön szerint várható a magyar férfit megnyomorítással fenyegető csecsen felelősségre vonása?

Megkérdeztük a rendőrséget, mit tegyen az az állampolgár, akit Magomed meg akar nyomorítani

Fizikailag akarta bántani a szovjet emlékművet festékkel megdobáló Komáromy Gergelyt a csecsen Magomed Dasajev, és erről a budapesti orosz nagykövetség egyik munkatársa is tudott – írta az Index.hu egy, a Facebookon elhangzott üzenetváltás alapján. A megtermett csecsen férfi a közösségi oldal egyik zárt csoportjában a következőt írta:


„Az ilyeneket meg kell nyomorítani, aztán közszemlére tenni a videót, hogy a többiek elgondolkozzanak. ... Ez a hulladék még nem kapott a fejére az oroszoktól. Megleckéztetném. EMBEREK, SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI!”

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Magomed és Komáromy találkozója végül békésre sikeredett, nem történt semmilyen atrocitás. A jelek szerint ez csakis Komáromynak köszönhető, aki már azelőtt fogalmazta a bocsánatkérését, mielőtt Mogamed betalálta volna. „Kicsit kellemetlenül is éreztem magam, hogy így nekimentem, amikor láttam, hogy milyen megértéssel fogadja a felháborodásomat” – nyilatkozta a csecsen férfi az Indexnek.

Kell-e tartania Magomednek a magyar hatóságoktól?

A nyilvánvaló fenyegetések miatt egyértelműnek tűnne, hogy a csecsen férfinak meggyűlik a baja a magyar hatóságokkal, de mégsem az. Megkerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, és megkérdeztük, hogy indítanak-e hivatalból eljárást az ügyben, tovább arra is kíváncsiak voltunk, hogy várható-e a magyar férfit megnyomorítással fenyegető csecsen felelősségre vonása. A válaszból kiderül: csak akkor, ha valaki feljelentést tesz. Íme:


„Magyarországon mindenkinek alanyi joga, hogy a vélelmezett jogsértést a rendőrség tudomására hozza. A rendőrség valamennyi esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása a hatáskörébe tartozik-e.

Amennyiben igen, úgy megteszi a szükséges intézkedéseket, alkalmazza a vonatkozó hatályos jogszabályban rögzített szankciókat. A rendőrség gyakorlata következetes: a vélelmezett jogsértés körülményeinek tisztázásához, illetve az eljárás megindításához a feljelentésnek tartalmaznia kell a feljelentett cselekmény helyét és idejét, az elkövetés körülményeinek leírását, továbbá a bizonyítási eszközök megjelölését, lehetőség szerint azokat eredetben csatolva a feljelentéshez”.

A kormányzat is úgy véli, hogy nincs feladata a csecsen férfi ügyében. Erről beszélt legalábbis Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. A megfélemlített aktivistának azt tanácsolta: ha úgy érzi, nyomást gyakoroltak rá, tegyen feljelentést. Az LMP-s Szél Bernadett viszont kezdeményezni fogja, hogy szerdán a nemzetbiztonsági bizottság foglalkozzon az üggyel. Szerinte meg kell vizsgálni az erről készült videó születésének körülményeit, mert – mint mondta – kiderült, hogy fenyegetés hatására készült.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink