Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-22 08:28:00

Szél: Ha Gyurcsány tud valamit Orbánról, most tegye ki az asztalra

Az LMP társelnöke szerint a Fideszben nincs meg a politikai akarat, hogy elővegye a csontvázakat a szekrényből. Ezért nem nyilvánosak a mai napig sem az ügynökakták.

Ahogy arról beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc kőkemény állításokat fogalmazott meg Orbán Viktorról az ATV Egyenes Beszédben péntek este. A DK elnöke azt állította, hogy a miniszterelnököt kínos dokumentumokkal zsarolják az oroszok, és ha kell, ezt egy perben be is tudja bizonyítani. Az adásban ezt követően Szél Bernadett volt a vendég, akit meg is kérdezett Rónai Egon a Gyurcsány által elmondottakról.

„Szeretném látni, hogy pontosan miről beszélünk, mert a ködszurkálással nem megyünk sokra”

– fogalmazott az LMP társelnöke, aki szerint ha van bármilyen bizonyíték Orbán Viktor ellen, akkor ki kell tenni az asztalra. Ha nincs, akkor pedig olyan alternatívát kell nyújtani, ami Orbán nyugdíjba vonulását eredményezi” – mondta a politikus. Hozzátette: kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök beperli-e Gyurcsányt.

„Sok mindent beszél sok mindenki a városban” – fogalmazott az LMP vezetője, aki szerint túl sok a sejtetés és a fél információ. Szerinte pont azért van szükség az ügynökakták nyilvánosságra hozatalara, hogy ne sejtetések legyenek, hanem konkrétumok. Az LMP egyébként 14-szer nyújtotta be az erről szóló javaslatát, minden esetben leszavazták. Szerinte azért, mert a Fidesz nem akarja a régi csontvázakat elővenni a szekrényből.

„Állítom, hogy ez az ország nem fog megnyugodni és megújulni, amíg ez nem történik meg” – vélekedett, és hozzátette: teljesen nyilvánvaló, hogy kommunistákat rejtegetnek, hogy nem mernek szembenézni a saját múltjukkal. „Tudjuk, hogy a kormányban is dolgoznak olyan emberek, akik egy lusztráció esetén nem állnák meg a helyüket” – tette hozzá. Szerinte egyértelműen akkor „fordult egy nagyot velünk a világ”, amikor Orbán Viktor Moszkvába utazott megegyezni Paksról.

„Látható, hogy egy olyan orosz szál bontakozott ki, ami nem racionális” – folyatta az LMP társelnöke.

Mogamed, a csecsen

Szél Bernadett arról is szólt a műsorban, megdöbbentőnek tartja, hogy Komáromy Gergő ligetvédő aktivistát felkereste egy csecsen férfi, és arra kötelezte, hogy két nyelven is kérjen bocsánatot, amiért összefestékezte a Szabadság téri szovjet emlékművet. Az esetről itt olvashat bővebben. Az LMP politikusa szerint ma Magyarországon sorra lépjük át a vörös vonalakat.

„Ez egy olyan pillanat, amikor meg kell állnunk, és azt kell mondanunk: most pontosan mi történik (…) Az hogy van, hogy megjelenik egy csecsen ember, és azt mondja, most két nyelven fogsz bocsánatot kérni?” – tette fel a kérdést.

Hozzátette: nem szeretne olyan országban élni, ahol a rendőrség helyett csecsen emberek intézkednek, és nem gondolta volna, hogy ilyen eset valaha megtörténik Magyarországon. Szél Bernadett egyébként még pénteken, az adás előtt közölte, hogy szerdán a Nemzetbiztonsági Bizottság elé viszi az ügyet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink