Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-21 10:56:00

„Nem Kövér László agymenése, hanem BM-rendelet”

Nem Kövér László, hanem a Belügyminisztérium rendelettervezete az országgyűlési őrök eszközállományának bővítése, ezért a Párbeszéd írásban fordult Pintér Sándorhoz.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, egy keddi belügyminisztériumi rendelettervezet értelmében kibővül az országgyűlési őrök rendelkezésére álló kényszerítő eszközök listája. Hamarosan 45-ös kaliberű tölténnyel működő pisztolyok; 5,56 mm-es tölténnyel működő gépkarabélyok; NATO tölténnyel működő puskák, mesterlövő puskák; kézi gránátvetők; elfogó hálók; mesterséges vagy természetes hatóanyaggal szerelt univerzális könnygázgránátok kerülhetnek a parlamenti őrség birtokába.

„Ez nem Kövér László agymenése volt, ez egy belügyminisztériumi rendelet. Az Országgyűlési őrségnek - az alapító dokumentuma szerint - a feladata az objektum védelem, illetve személyi védelem, viszont már a működési és szervezeti szabályozásban az áll, hogy a hatáskörük az egész országra kiterjed”

– mondta az ATV Start című műsorában Szabó Tímea.

A Párbeszéd társelnöke szerint ez azt jelenti, hogy nem csak a Parlament épületénél fogják ezeket az eszközöket használni, hanem gyakorlatilag bárhol.

Szabó Tímea úgy gondolja, hogy ez egy ijesztő rendelettervezet, ezért ma írásbeli kérdésben fordultak Pintér Sándorhoz, azt szeretnék megtudni a minisztertől, hogy mekkora mennyiségű eszközállományról van szó és mindez mennyibe fog kerülni.

atv.hu 

További belföldi híreink