Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-20 12:42:00

Orbánt leváltani önmagában nem elég

Úgy érzi, hogy vége a fásultság korszakának – ezt Hajós András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Mészáros Antóniának.

A zenész-műsorvezető szerint nincs különösebb jelentősége annak, hogy a tüntetéseken elmondta a véleményét, inkább azt tartja fontosnak, hogy több olyan kollégáját is képviseli ezáltal, akik nem mernek megszólalni. Szerinte a választóknak fontos az igazodás, és hogy lássák, nincsenek egyedül a gondolataikkal akkor sem, ha azt nem merik kimondani.

Hajós András feladatának tekinti, hogy példát mutasson másoknak hozzáállásával. Elárulta: hívták az elmúlt napok tüntetéseire szónokként, de egyelőre nem vállalna ilyen szerepet. Azt is mondta, hogy nem szeretne politizálni, nem tartja magát alkalmasnak rá.

Az utcai megmozdulások – mint mondta – azért szimpatikusak számára, mert értelmiségi düh jön az emberekből, nem pedig egzisztenciális dühöngés.

Azt szeretné, ha az emberek észrevennék a kis pártokat, amelyek nagyon fontos üzeneteket képviselnek.

Hajós András azt mondta: az a célja, hogy újra hitelt adjon az aprómunkának. Úgy látja ugyanakkor, hogy pusztán Orbán Viktor leváltása nem oldaná meg az ország helyzetét. Az ellenzéki pártok helyzetéről a műsorvezető azt mondta: naivitás fekete-fehér helyzetként nézni mindazt, ami történik, szerinte elképzelhető kompromisszum a pártok között.

atv.hu

További belföldi híreink