Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-20 07:32:00

Murányi: Totálisan megtévesztették a Népszabadság munkatársait

Minden kollégának sokkoló élmény volt, ami a Népszabadsággal történt – erről Murányi András beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, ahol azt is elárulta, hogyan értesültek Rogán Antal helikopterezéséről.

A Népszabadság volt főszerkesztője, aki könyvet írt a drámai utolsó napokról, azt mondta, folyamatában, igazából eddig még nem tudta elmesélni mindazt, ami a Népszabadság megszűnéséhez vezetett. Szerinte ezt pótolta most a könyv. Utólag visszagondolva úgy érzi: totálisan megtévesztették őt és kollégáit is.
 
Elmesélte azt is, hogyan értesült a szerkesztőség Rogán Antal helikopteres útjáról. Azt mondta: egyik kollégáját hívták fel a történettel, majd a gép adatai alapján visszakeresték, merre közlekedik a helikopter. Murányi András a könyvben hosszú részt szentelt annak is, miért nem tudták megmenteni a Népszabadságot. Az Egyenes Beszéd stúdiójában Mészáros Antóniának azt mondta:

álmában sem gondolta volna, hogy tényleg ez lesz a történet vége.

A szerkesztő-újságíró szerint mindent megtettek azért, hogy mecénást találjanak, de a külföldi befektetők rendre azt válaszolták, hogy olyan környezetben, ami Magyarországon van, nem éri meg befektetni.
 
Szerinte egyébként a Népszabadság éppen fellendülőben volt, amikor megszüntették. Azt is elárulta Mészáros Antóniának, hogy mégsem hagyja el a szakmát, de más területen fog dolgozni, mint eddig.

atv.hu

További belföldi híreink