Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-12 20:30:00

Megint tízezren tüntettek a kormány ellen

Folyamatosan frissülő hírek!

Több ezren tüntettek a Kossuth téren. Azután vonultak a Parlamenthez, miután véget ért a demonstráció a Hősök terén, amelyet a civiltörvény ellen, és a CEU mellett szerveztek. A hivatalos program végeztével többen a Fidesz-székházhoz vonultak, ahol dulakodás alakult ki a tüntetők és az egyenruhások között. Később elfoglalták az Oktogont, majd az Országháznál néztek farkasszemet a rendőrökkel. Végül visszaindultak az Oktogonra.

 • Lemaradt? Itt újra nézheti a tüntetést!

  április 13.csütörtök 00:00

 • Tábort szerveznek

  április 12.szerda 23:56

  Hangosbeszélőben bejelentették, hogy ha az Oktogonon akarnak éjszakázni, akkor "tábort kell szervezni." Ehhez pedig megalakították a tábort szervezők munkacsoportját, akikkel megszervezik az ellátást és az éjszakázást. Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy megmozdulásuk továbbra is békés tüntetés, és kérnek mindenkit, minél többen maradjanak.

 • Tánc és piknik

  április 12.szerda 23:53

  Az Oktogonon ritkán tapasztalt látványban lehet részük a lakóknak. A közel 1000 fős tűntető, hol techno zenére, hol autentikus magyar zenére táncol. Míg mások leültek az aszfaltra és ott folytatják beszélgetéseiket, de akadnak olyanok is, akik kártyapartikat bonyolítanak le az úttesteten.

 • Kitűzték az EU-s zászlót

  április 12.szerda 23:49

  Az egyik tüntető felmászott az egyik villanyoszlopra, hogy kitűzze az EU-s zászlót.

 • "Kaja, ital, pokrócok"

  április 12.szerda 23:41

  Egy tüntető magához ragadta a hangosbeszélőt, és miután a tömeg azt kezdte skandálni, hogy "itt maradunk", felszólított mindenkit, hogy be kellene szerezniük "kaját, italt, pokrócot, párnát". Majd ismét a techno zenétől lett hangos az Oktogon. A fényjáték pedig kisérőként szolgál, miközben a tömeg ritmusra kántálja "Orbán takarodj".

 • Ismét a Himnuszt éneklik

  április 12.szerda 23:39

  Abba maradt az autó-akkumulátorokról mőködő techno zene, és a tüntetők elkezdték énekelni a Himnuszt.

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • A rendőrök távolról figyelnek

  április 12.szerda 23:36

  A helyszíni tudósítónk arról számolt be, hogy a rendőrök az Aradi utcában sorakoztak fel. A helyszínen közel 1000 tüntető lehet még tudósítónk szerint. A forgalom továbbra is le van zárva.

 • Táncolnak az Oktogonon

  április 12.szerda 23:29

  A tömeg közepén "party" alakult ki. A techno zenére rögtönzött fényjátékkal és tánccal fokozzák a hangulatot. Sokan pedig beszélgetnek, és iszogatnak. Néha viszont elhangzanak a kormányellenes szlogenek.

 • "Orbán takarodj"

  április 12.szerda 23:20

  A tömeg továbbra is hangosan skandálja a már jól ismert kormányellenes szlogeneket.

 • Felmásztak a BKV jegyautómatájára

  április 12.szerda 23:17

  Az egyik szervező felmászott az Oktogon villamosmegállójánál található jegyautómatára, és onnan azt üzente hangosbemondón keresztül a tüntetőknek, hogy "itt maradunk."

 • Folytatódik a tüntetés

  április 12.szerda 23:15

  A tüntetők továbbra is az Oktogonnál maradnak, akadnak olyanok, akik kártyázni kezdtek, és vannak, akik táncolnak - jelentette a helyszínről tudósítónk.

 • "Ne vigyétek el"

  április 12.szerda 23:10

  A több ezres tömeg most azt kiabálja, hogy "ne vigyétek el" őket. Végül a rendőrök helyben hagyták az ügyet, és elengedték a tüntetőt. Az atv.hu riporterének azt nyilatkozták, merthogy végül két tüntetőt igazoltattak, hogy mindenbizonnyal az lehetett a rendőrök indítéka, hogy egyikük festékszóróval feliratot írt a Kossuth térre.

 • Valakit igazoltatnak a rendőrök

  április 12.szerda 23:06

  A tüntetők kellős közepén egyenruhások állnak körbe egy fiatalembert, akit igazoltatnak.

 • Többen leültek a földre

  április 12.szerda 23:04
 • A szervezők segítségre szorulnak

  április 12.szerda 23:01

  A szervezők hangosbemondóban kértek segítséget a demonstrálóktól, mert merőlüben van a kihangosító berendezésük. Egy autó akkumulátorra lenne szükségük, és már többen jelentkeztek felajánlásokkal.

 • Körbeveszik az Oktogont

  április 12.szerda 22:59

  A tüntteők elkezdték körbevenni az Oktogont, miközben azt kántálják, hogy "itt maradunk, békés tüntetés vagyunk".

 • Szervezők: Békés tüntetés

  április 12.szerda 22:58

  A szervezők most arra kérik a tüntetőket az Oktogonnál, hogy őrizzék a demonstráció békés jellegét, és ne alkalmazzanak erőszakot.

 • Egyesült a két tömeg az Oktogonnál

  április 12.szerda 22:51

  Ezekben a percekben ér a tömeg első fele az Oktogonhoz, ahol ovációval fogadják őket a többiek.

 • A Nagykörúton vonul a tömeg

  április 12.szerda 22:48

  Az atv.hu riportere a helyszínről azt jelentette, hogy nagyon kevés a rendőri jelenlét. Közben azt kezdte skandálni a tömeg.

  Teljesen leállt a közlekekedés, a villamosokról is leszállították az utasokat, az autósforgalom is áll, mert  hömpölyög az utakon a több ezres tömeg.

 • Elérték a Nyugati teret

  április 12.szerda 22:43

  Több ezren vonulnak az Alkotmány utcán át a Bajcsy-Zsilinszky úton az Oktogon felé. A közlekedés megbénült. A tüntetők továbbra is kormányellenes rigmusokat kántálnak.

 • Eltűntek a rendőrök az Oktogonnál

  április 12.szerda 22:35

  Az autósok kerülgetik a tömeget az Oktogonnál, miután a rendőrök elhagyták a helyszínt. Az ATV Híradó tudósítója kisebb összetűzésről is beszámolt, mert egy autós a tömeg közé akart hajtani, amit nem hagytak szó nélkül a tüntetők.

 • A Bajcsy-Zsilinszky úton át vonulnak

  április 12.szerda 22:33

  Mivel a Parlamentnél tüntetők úgy döntöttek, hogy visszavonulnak az Oktogonhoz, a forgalomban ismét káosz alakult ki.

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • Káosz az Oktogonnál

  április 12.szerda 22:27

  Az ATV Híradó tudósítója arról számolt be az Oktogonnál, hogy a több ezres tömeg mostanra néhány százra fogytakozott, ennek ellenére lezárva tartják a területet. Elmondása szerint néhány perce úgy tűnt mintha a rendősök megkezdenék az oszlatást, végül nem történt semmi. A demonstrálók azt mondják, hogy addig maradnak, ameddig csak lehet. Nem szeretnének összecsapni a rendőrökkel, mert továbbra is ragaszkodnak a tüntetés békés jellegéhez.

  A Kossuth téri tüntetők most azt kezdték el skandálni, hogy "Oktogon, oktogon", így elkezdtek visszaindulni. Közben viszont a rendőrség megindította a forgalmat az Oktogonnál abban értelemben, hogy a körforgalolmnál terelik el az autósokat.

 • Néhányan visszaindultak az Oktogon felé

  április 12.szerda 22:26
 • EU-s zászlót lengetnek

  április 12.szerda 22:20

  Az egyik tüntető a magasba emelt egy EU-s zászlót, amelynek hatására az egész tömeg hangosabb ovációba kezdett. Azt is kántálják, hogy "tűzzük ki".

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • Néhányan hazaindultak a Kossuth térről

  április 12.szerda 22:13

  Munkatársunk beszámolója szerint néhányan elindultak haza a parlamenttől, de továbbra is nagy a tömeg. Közben az egyik résztvevő arra panaszkodott tudósítónknak, hogy eredetileg az Oktogonon kellett volna maradniuk, de valaki rászervezett a programra. Sajnálja, hogy nem maradtak egységesek, mert így nem valószínű, hogy megvalósul a reggeli blokád a körúton.

  fotó: atv.hu/szabó bettiFotó: atv.hu/Szabó Betti

 • Még lezárva az Oktogon

  április 12.szerda 22:12

  Az Oktogonon továbbra is van egy nagyjából 100 fős csoport, amely ragaszkodik az eredeti tervhez: reggelig a téren. A forgalom továbbra is áll, rendőrsorfal veszi őket körül.

 • A Himnuszt éneklik

  április 12.szerda 22:06

  A Kossuth téren tartózkodó több ezres tömeg rákezdett a Himnuszra.

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • Magasra emelik telefonjaikat

  április 12.szerda 21:57

  Ahogyan már a korábbi tüntetéseken láthattuk, a tüntetők most is magasba emelték telefonjaikat az elemlámpa fukciót élesítve, így a Kossuth tér egy pillanatra fehér pontoktól szikrázott.

 • Sörösüveget dobtak a rendőrök közé

  április 12.szerda 21:41

  A Kossuth téren bedobtak egy sörösdobozt a rendőrök közé, amely eltalált két rendőrt. Ezt követően azonnal sisakot húztak és készenlétbe helyezték a gázspray-t.

 • Támadnak a papírrepülők

  április 12.szerda 21:36

  Többen a Kossuth téren is papírrepülőket dobtak a rendőrök felé, miközben folyamatosan zúgnak a kormányellenes rigmusok. Tudósítónk szerint a tüntetők jelentős része fiatal, sokan még a 20. életévüket sem tölthették be. Az Oktogonon ezzel szemben egyre kevesebben vannak.

    

 • 4-5 ezren lehetnek

  április 12.szerda 21:31

  A Kossuth térre folyamatosan érkeznek még a tüntetők, ahol így már közel 5 ezren tüntetnek.

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • A rendőrség fokozott figyelmet kér

  április 12.szerda 21:22

  A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy fokozott körültekintéssel és óvatossággal vezessenek, mert a fővárosban jogszerűtlenül és céltalanul bolyongó csoportok veszélyeztetik mind saját maguk, mind a gépjárművel közlekedők biztonságát. A rendőrség kéri a gépjárművezetőket, hogy fokozott odafigyeléssel, óvatossággal és türelemmel vezessenek.

 • Letelepedtek az Oktogonon

  április 12.szerda 21:17

  A tüntetők másik csoportja továbbra is kitart amellett, hogy az Oktogonon kell maradni. Egy demonstráló arról beszélt az ATV riporterének: nem érti azokat, akik a Kossuth térre vonultak, szerinte azért van széthúzás az országban, mert mindig széthúzás van. Többen letelepedtek az úttestre.

 • "Hol az EU-s zászló?"

  április 12.szerda 21:15

  - ezt is kiabálják a tüntetők, majd jön a következő rigmus: "Tűzzük ki, tűzzük ki!".

 • "Elegünk van, elegünk van!"

  április 12.szerda 21:13

  - skandálja a tömeg a parlament előtt. Ezt követően rázendítenek a "Békés tüntetés!" rigmusra.

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • Mindenre fel vannak készülve

  április 12.szerda 21:07

  Munkatársunk beszámolója szerint a Kossuth térnél felsorakozott rendőröknél gázmaszk és gázspray is van. Elcsípte két egyenruhás beszélgetését, azt mondták, mindenre fel vannak készülve.  

 • "Alakváltó gyíklények"

  április 12.szerda 21:01

 • "Európa, Európa"

  április 12.szerda 21:01

  Ezt skandálják a Kossuth térnél, és arra bíztatják egymást a tüntetők, hogy üljenek le a téren.

  fotó: atv.hu/szabó bettiFotó: atv.hu/Szabó Betti

 • Legalább 3000-en vannak a Parlamentnél

  április 12.szerda 20:59

  Munkatársunk arról számolt be, hogy megérkezett a tömeg nagyrésze a Kossuth térre, ez pedig azt jelenti, hogy közel 20 perc alatt a 100 fős tömeg 3000-re duzzadt. A tüntetés jellege békés, de továbbra is kormányellenes rigmusokat skandálnak.

  fotó: atv.hu/szabó bettiFotó: atv.hu/Szabó Betti

 • Rendőrség: céltalan bolyongás

  április 12.szerda 20:59

  A Budapest V., Hősök téren a szervezők 19 óra 7 perckor bejelentették a demonstráció végét. Az azon résztvevőkből kiváló több csoport céltalanul bolyong a fővárosban. Haladási útvonalaikat a rendőrség biztosítja - írja a police.hu.

 • Az országban véget értek a demonstrációk

  április 12.szerda 20:59

  Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsen, Sopronban és Szegeden befejeződtek a demonstrációk. A rendezvényeken rendőri intézkedésre nem került sor. (police.hu)

 • Készenlétisek a Kossuth téren

  április 12.szerda 20:52

  Egyre nő a tömeg a Parlamentnél, ennek megfelelően a rendőri készültség is egyre nagyobb. Tudósítónk beszámolója szerint készenléti rendőrök jelentek meg a téren.

 • "Konzultálni jöttünk"

  április 12.szerda 20:50

  "Konzultálni jöttünk" és "Szabad ország, szabad egyetem" - ezeket skandálják a Parlament előtt összegyűlt tűntetők.

 • Piknik hangulat az Oktogonnál

  április 12.szerda 20:47

  Bár a tüntetők egy csoportja megérkezett a Kossuth térre, jelentős tömeg maradt az Oktogonnál is. Az atv.hu riportere szerint piknik hangulat alakult a fontos csomópontnál, ahol továbbra sem közlekednek az autók.

 • Megérkeztek a parlamenthez

  április 12.szerda 20:43

  Munkatársunk a tömeg egy részével megérkezett a Kossuth térre. "Nagyon sokan vannak" - fogalmazott. A rendőrök felsorakoztak a parlament lépcsőjére.

 • A rendőrség lezárta a Nyugati teret

  április 12.szerda 20:42

  A rendőrség kiterjesztette a budapesti Nagykörút zárását, így jelenleg a VI., Király utca és a VI., Nyugati tér között zárja a körutat. Az Andrássy út továbbra is a XIV., Hősök tere, illetve a VI., Nagymező utca között van lezárva. A rendőrség ezzel egyidejűleg megnyitotta a Dózsa György út Hősök tere előtti szakaszát. (police.hu)

 • Már a Bazilikánál is gyűlik a tömeg

  április 12.szerda 20:27

  Munkatársunk beszámolója szerint a tömeg egy része a Nyugatitól a Bazilikához vonult, miközben az Oktogonnál továbbra is több százan zsilipelnek. Úgy tűnik, az a cél, hogy minél nagyobb területet bénítsanak meg a tüntetők a városban. Megtippelni sem lehet, mennyien vannak a demonstrálók.

 • Tovább vonulnak

  április 12.szerda 20:19

  Nagyon úgy fest, hogy nem maradnak reggelig az Oktogonon. Ahogy arról beszámoltunk, a tömeg elindult a Nyugati felé, majd többen leültek az útra a pályaudvar előtt. Kisebb tanácskozást követően egy csoport innen is tovább indult a Kossuth térre. Ugyanakkor az Oktogonon továbbra is százak várakoznak.

  fotó: reutersFotó: Reuters

 • Odaértek az Oktogonhoz

  április 12.szerda 20:17

  A tüntetők másik csoportja most érkezett meg az Oktogonnál demonstrálü társaikhoz, akik hangos ovációval és tapssal köszöntötték őket.

  fotó: mtiFotó: MTI

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink