Itthon

Áder aláírta a CEU-törvényt

Feszült a hangulat: Élőben a Gyorskocsi utcából
április. 11. kedd 22:00

"Gulyás politikai fogoly"
április. 11. kedd 20:15

Gulyás Márton védőügyvédje a Gyorskocsi utcában kijelentette, hogy a több tízéves praxisa során nem látott még ilyet, hogy ezért elvigyenek valakit. Mint mondja, Gulyás tette maximum a köztisztasági szabálysértés vétségét meríti ki. Ráadásul hozzátette, úgy véli, Gulyás Márton egy "politikai fogoly."

Megérkezett Marci kapcsolattartója
április. 11. kedd 20:10

A kapuhoz érkezett Gulyás Márton kapcsolattartója, aki azt mondta, hogy a Gyorskocsi utcába vitték.

A demonstrálók újabb próbálkozása
április. 11. kedd 20:06

A Gyorskocsi utcában tüntetők Gulyás Mártonról szerettek volna információt kapni, ám miután nem kaptak semmi információt, arrébb mentek néhány méterre, és az ott lévő kapualjban csöngettek be, ahol az őr azt ígérte, ránéz a rendszerre.

Azt az információt adták a rendőrök, hogy nincs náluk. Közben a rendőri erősítés megérkezett a kapuhoz.

"Orbánt be, Marcit ki"
április. 11. kedd 19:57

- skandálja a tömeg a Gyorskocsi utcai fogda előtt.

Misetics: nem a rendőrök az ellenfeleink
április. 11. kedd 19:44
Nyomják a rendőröket a tüntetők
április. 11. kedd 19:41

Újabb lökdösődés alakult ki a demonstrálók és a rendőrök között a Gyorskocsi utcai börtön bejárata előtt, a Gulyás Márton mellett tüntetők próbálnak benyomulni az épületbe. Az egyik rendőrről lekerült a sapka is a nagy dulakodásban.

Hollik: Ki szeretné ellehetetleníteni a CEU-t?
április. 11. kedd 19:36

A KDNP politikusa ezt a kérdést tette fel az ATV Egyenes Beszédben kedden, majd megismételte Orbán Viktor szavait: nem akarnak egy egyetemet sem bezárni. Hozzátette: Soros-egyeteme csak egy, a 27 Magyarországon működő külföldi egyetem közül.

"Szia Marci!"
április. 11. kedd 19:28

- skandálja a tömeg a Gyorskocsi utcában.

Vadai: Nem vártunk mást Ádertől
április. 11. kedd 19:21

A DK politikusa az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt arról, hogy nem vártak mást Áder Jánostól, mint hogy aláírja a CEU-ellenes törvényt. Szerinte Áder a Fidesz köztársasági elnöke.

A DK országgyűlési képviselője arra reagálva, hogy ma hajnalban sajtóhírek szerint saját házából vittek el egy férfit a rendőrök, miután hétfő este részt vett a tüntetésen, azt mondta, "a rendőrséget ma politikai kézi vezérléssel irányítják."