Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-04-04 05:10:00

Havas Henrik indul a választáson

A népszerű műsorvezető az atv.hu-nak beszélt először arról, hogy szakított eddigi felfogásával, és egy időközi választás apropóján belép a politika világába.

Havas Henrik indul a választáson

2017. május 14-én időközi választás lesz az ezerfős Kisorosziban. A település polgármestere, Nádasi-Csontos Elek arról tájékoztatta lapunkat, hogy a képviselőtestület négy tagjából három január 18-án úgy döntött, megszavazza a testület feloszlatását. Ebből pedig az következik, hogy száz napon belül újra kell választani a falu teljes vezetését, ide értve a polgármestert is.
 
Egyelőre 5 polgármester-jelölt és 14 képviselőjelölt van, de ez a szám április 10-ig még emelkedhet. Utóbbiak között találjuk a település ismert lakosát, Havas Henriket, aki annyit mondott döntéséről az atv.hu-nak, hogy a helyiek kapacitálásának engedve döntött úgy: szakít azzal a gyakorlattal, hogy kizárólag újságíróként és médiaszemélyiségként érintkezik a politikával.
 
A polgármester azt is elárulta, hogy – egy a Munkáspárt színeiben induló jelöltet leszámítva –, mindenki függetlenként méretteti meg magát, és a megürült pozíciók iránti szokatlanul intenzív érdeklődés elsősorban a falu népszerűségének tudható be. A Magyarországon forgató Harrison Ford például háromszor is megfordult Kisorosziban – tette hozzá Nádasi-Csontos Elek. Azt nem tudni, találkozott-e Havas Henrikkel. (Mármint Harrison Ford.)

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink