Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-31 10:22:00

Havas az ingyen gyógyszerről: Kikérem magamnak!

Tarlós István továbbra is eltörölné azoknak az autósoknak a büntetését, akiknek kizárólag a közterületi kamerák képei alapján szabták ki a büntetésüket. Emellett a 65 év feletti nyugdíjasok gyógyszerellátásának ingyenessé tétele és a fideszes országgyűlési képviselők több tízmilliós agrártámogatása is téma volt az ATV A nap híre című műsorában.

Horváth Zoltán az autósok birságolása kapcsán például úgy látja, ebben az országban a főpolgármester közvetlen rokonával, hozzátartozójával kell történnie valaminek ahhoz, hogy intézkedjenek az ügyben. Havas Henrik szerint nincs ezzel semmi baj, Tarlós már csak ilyen, egyébként régi barátja a tanár úrnak. Havas egy régi történetet is elmesélt, amikor Losonczi elvtársat, a Kádár-rezsim egyik legmagasabb pozícióban lévő tisztviselőjét gerincproblémával műtötték, és miután felépült, megkérdezte, mivel hálálhatná meg, hogy hozzásegítették a gyógyuláshoz. A kórházigazgató erre azt válaszolta, hogy bár az általános gyakorlat szerint egy rengeteg rossz mellékhatással bíró NDK-s kontrasztanyagot használnak, neki egy amerikai gyártmányú kontrasztanyagot hoztak, és az volt a kérés, hogy ezen túl mindenki ebből a kontrasztanyagból kapjon. Losonczi elvtárs pedig gondoskodott róla, hogy ebben a kórházban mindenki megkapja ezt az amerikai kontrasztanyagot. Kárász Róbert szerint is teljesen normális, ha egy főpolgármester a saját érintettségén keresztül felhívja a figyelmet egy ilyen fontos problémára.

Ami az ingyenes gyógyszerellátást illeti, Horváth Zoltán szerint a szocialisták ötlete akkor is szimpatikus, ha ő maga egyébként ki tudná fizetni a gyógyszerek eredeti árát. Havas tanár úr azt mondja, neki nem lenne bőr a képén a patikában ingyen elvenni a gyógyszert, az orvosok pedig szerinte ma is abban érdekeltek, hogy minél több betegük legyen. Kárász Róbert szerint pedig olyan kampányt, vagy programot kellene indítani, ami gátat szab a felesleges gyógyszerfogyasztásnak.

Havas Henrik ezek után hosszasan ecsetelte a fideszes országgyűlési képviselő, Farkas Sándor életpályáját, aki 25 milliós agrártámogatásban részesül a földjei után. Havas szerint Hollandiában egy hektár földterületen tizenötször nagyobb értéket állítanak elő, mint Magyaroszágon, mert az itthoni földbirtokosok gyakorlatilag semmit nem csinálnak, csak elvetik az egyébként nem munkaigényes kerti növényeket, műtrágyáznak, meg végig hajtják a bérállataikat, mint valami vándorcirkuszban. Kárász Róbert szerint viszont nem kellene valakitől megvonnni az agrártámogatást, csak azért, mert politikus, míg Horváth Zoltán álláspontja szerint ahogy Havas lemondana az ingyen gyógyszerről, úgy a politikusoknak is le kellene mondaniuk erről a támogatásról.

atv.hu / J.I.

Ajánlom

További belföldi híreink