Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-30 08:18:00

Tarlós István feleségét is megbüntették

Egy családtagomat is megbüntették a közterület-felügyelők felvételei alapján, nem vett észre egy KRESZ-táblát, elismerte a felelősségét – ezt Tarlós István mondta az ATV Start című műsorában. Délutánra a 168 óra kiderítette, hogy a rokon a főpolgármester felesége.

A főpolgármester szerint emiatt nincs benne indulat, ugyanakkor a dolog lényege az, hogy fel kell lépni ezek ellen a büntetések ellen, mert a kerületi közterület-felügyeletek nem úgy működnek, ahogy kellene. A városvezető hangsúlyozta: ő sosem mondta, hogy nem kellenek KRESZ-táblák a megfelelő helyekre, és azt sem, hogy nem kell befizetni a bírságokat. Hozzátette:

azt viszont továbbra is fenntartja, hogy a közterület-felügyelők saját kameráinak - amit ő kandikamerának tart – a felvételei alapján nem lehet büntetéseket kiszabni.

A római-parti védműről szólva azt mondta, hogy az ügyben folyó tiltakozás ma már "érzelmi megnyilvánulás". "Érzelmi megnyilvánulásokat észérvekkel rendkívül nehéz felülírni" - jelentette ki, hozzátéve: nagy különbség van abban, hogy valakinek van felelőssége a kérdésben vagy nincsen, akinek nincs, az beszélhet "össze-vissza mindenfélét".

A hullámtérben negyven családi ház van, amelyek az 1920-30-as években szabályosan épültek, és vannak ott állami intézmények, sportlétesítmények is, amelyek védtelenül maradnak, ha a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon építenék fel a védművet - ismertette a főpolgármester. A part menti védmű felépítése sokkal olcsóbb lenne és minden ingatlant megvédene - tette hozzá.

Csütörtök délutánra a 168 óra azt írta, hogy "Tarlós Istvánné február 7-én, reggel fél nyolckor közlekedett szabálytalanul a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél". Később a főpolgármester a 24.hu-nak megerősítette a hírt, hogy a felesége szabálytalankodott, aki - hogy ne legyen belőle baj - írásban is elismerte felelősségét, és az összeget is elutalta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink