Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-29 12:11:00

Szanyi: Botkának nem kell egyeztetnie velem

Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra Szanyi Tibor – jelentette be a politikus az ATV-ben. Az MSZP EP képviselője emellett azt is elmondta, hogy csalódott, mikor nem őt választották a párt elnökének.

Megszűnhet a Soros György által alapított Közép-Európai Egyetem – állítja az intézmény rektora. Egy tegnap benyújtott törvényjavaslat szerint, csak olyan külföldi egyetemek működhetnének Magyarországon, amelyről nemzetközi szerződést írtak alá – számolt be róla a hvg.hu.

„Orbitális tetűség” – így reagált Szanyi Tibor az ATV Start című műsorában arra, hogy megszűnne az egyetem. Az MSZP európai parlamenti képviselője úgy gondolja, hogy a Fidesz politikai undor miatt akarja megszüntetni az egyetemet.

Fricskajelölés

Soros Györgyöt jelöli az Európai Polgár díjra – jelentette be a politikus a műsorban.

A díjat olyan embereknek vagy civil szervezeteknek ítélik oda, akik sokat tesznek az európai eszmeiség kibontakozásának érdekében. Hozzátette: a felterjesztést lehet fricskának is tekinteni, nem számít arra, hogy a Fidesz megszavazza a díj odaítélését. Úgy gondolja, hogy Sorosnak nagy érdeme volt a határok nélküli Európa létrejöttében is.


„Lépjen be Ön is!”

Majd Szanyi hangsúlyozta, hogy bár nagy bejelentéssel érkezett a műsorba, az még nem jutott eszébe, hogy – miként a műsorvezető erre rákérdezett – kilépjen az MSZP-ből. Egyúttal viszont felajánlotta Kárász Róbertnek, hogy lépjen be ő is a pártba. Mire a műsorvezető így reagált: „az kemény lenne, inkább maradnék a kaptafánál”. 


Szanyi nagy megújulásnak éli meg, hogy az „MSZP egy baloldali igénnyel, egy baloldali programmal állt elő”. Hozzátette: nem a luxusadó a baloldali program, de azt is elmondta, hogy a tavalyi pártelnöki pályázatába ő már beleírta a progresszív adórendszert.

Miután a műsorvezető véletlenül „elnök úrnak” nevezte Szanyit, a politikus elmondta: csalódott, mikor nem őt választották a párt elnökének, és úgy gondolja, hogy neki kéne az MSZP elnökének lennie. 

atv.hu

További belföldi híreink