Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-29 18:48:00

9 vádemelés, 4 ítélet a Korrupcióinfó eddigi mérlege

Csepreghy Nándor miniszterhelyettes szerint „anderseni magasságokba emelkedik” Hadházi Ákos, az uniós források felhasználásaival kapcsolatos korrupciós vádjait illetően. Az LMP társelnöke az ATV Start című reggeli műsorában erre úgy reagált, hogy eddig hatvan korrupcióinfót tartott, és ezekből összesen csak egyszer lett sajtóper, és azt is megnyerte.

Hadházy kiemelte: a főügyésztől kikért adatok alapján négy uniós támogatással kapcsolatos korrupciós ügyben van már bírósági ítélet. A hatóságok összesen 19 ügyben nyomoztak, ebből 9 még nem zárult le, további 9 viszont eljutott a vádemelésig.


Mint a társelnök elmondta a műsorban, hazugság, amit Csepreghy állít, miszerint a fejlesztéseket ellenőrző uniós bizottság mindent rendben talált Magyarország vonatkozásában, mert nincs is külön ilyen szervezet. Az OLAF végez ugyan ilyen ellenőrzést, de az ott dolgozó 150 emberből csak 6 kapta feladatául Magyarországot.


 
Hadházy Ákos meg is kérdezte a szervezetet, hogy miért ilyen kevesen foglalkoznak hazánkkal, mire azt a választ kapta, hogy amikor a támogatási rendszer elindult, nem gondolták, hogy létre fog jönni egy olyan gengszter állam, ahol mindent egy ember irányít, s ez meghiúsítja az előre kitalált ellenőrzési mechanizmust.
 
Függő viszonyok
 
Mindebből az következik a képviselő szerint, hogy továbbra sincs megfelelő ellenőrzés az unió részéről, a magyar ellenőrzés pedig nem működik, mert akiknek azt következetesen végre kellene hajtaniuk, Csepreghy Nándortól függenek.
 
A társelnök meg van róla győződve, hogy nagy értékű, nyílt lopások zajlanak, azért merik mégis megtenni, mert számítanak a tízéves elévülésre, és fölvásárolták a televíziós csatornákat, internetes oldalakat, és a vidéki lapokat is, hogy mindezekről ne essen szó a nyilvánosság előtt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink