Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-25 16:32:00

"Ne kövessék Tarlóst, mert a végrehajtó viheti az autót”

Tarlós úr is elindult a népszerűség irányába, de nagyon rossz az üzenete annak, hogy a büntetés befizetésének megtagadására szólít fel a főpolgármester, mert a jogkövetkezményeket nem Tarlós István, hanem a megbüntetett viseli majd - állította az Egyenes beszédben Magyar György.

Az ügyvéd szerint az generális probléma, hogy ma a jogalkotástól kezdve, az állami és az önkormányzati intézmények irányító illetve a szakértők nem tárgyalnak egymással. Bármilyen szabály születik, senkivel nem egyeztetnek, nem egyeztetnek.


Tarlósnak semmi más dolga nem lett volna, mint leülni az illetékes osztályvezetővel és vele kellett volna megállapodnia, hogy milyen fővárosi rendeletben szabályozzák ezt az amúgy felháborító dolgot.

A technika derítette ki, hogy vannak nem életszerű szabályok, amelyek azonban érvényesek. Akik Tarlóst követik, azok könnyen járhatnak úgy, hogy leszerelik a rendszámát és a végrehajtó elviszi a kocsiját. Magyar szerint ne biztassunk senkit polgári engedetlenségre, mert ez, amit Tarlós javasol nem is polgári engedetlenség. Ez egy sima populista megszólalás volt – tette hozzá Magyar György. Vagy: majd azt mondják, hogy fordítási hiba volt – tette hozzá fanyar humorral.

A Trócsányi és Nagy ügyvédi Iroda szerepvállalását a közvélemény úgy tekinti, hogy a miniszternek lehetnek bennfentes információi, amelyekhez a tárca irányítójaként jut hozzá és segítheti azokkal azt az ügyvédi irodát, amelynek tulajdonosa, és amely iroda vitában áll az állammal, sőt az Unióval.  


Amikor valaki igazságügyi miniszter lesz, akkor minden szálat el kell vágnia privát üzleti szférával. Biztos, hogy az üzletrészét el kell adnia, a nevét az irodától meg kell vonnia. Egy olyan ügyben képviseli az alvállalkozót a Nagy és Trócsányi Iroda, amelyben elszámolási vitája volt a metró alagutat építő cégnek a BKV-val, vagyis olyan céget képvisel az iroda, amely perben van az BKV-val, amely állami forrásokból fejlesztett egy nagyberuházást.

 A összeférhetetlenség megvilágítására az ügyvéd végig vette a lehetséges kínos momentumok láncolatát: az igazságügyi miniszternek igen komoly rálátási lehetősége van rengeteg amúgy nem könnyen megszerezhető információra, és, ha, ne adj isten találkozik a régi kollégáival, és ha ne adj isten információkat cserélnek, akkor az már a hatalmi pozícióból kovácsolt előny lenne a cégnek. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink