Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-20 13:52:00

Pedofil homoszexuális viszony gyanúja miatt függesztették fel a népszerű baranyai papot

A szóban forgó plébános az egyik legismertebb és legkedveltebb fiatal pap volt Baranyában, akiért rajongtak a fiatalok. A rendőrség nyomoz. G. K.-t 2015-ben Kozármisleny Városért Érdeméremmel tüntették ki, egy korábbi interjúban pedig azt mondta: már a papi hivatása kezdetén is a fiatalokhoz vonzódott leginkább.

Már nem tagja a Pécsi Egyházmegye papságának az a fiatal, korábban Kozármislenyben szolgáló pap, aki tiltott kapcsolat miatt adhatta vissza a reverendát – írja a Szabad Pécs. A portál úgy tudja, hogy hamvazószerdán kereste meg a pécsi megyéspüspököt az a fiatal plébános, aki a papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatot vallott be. Emiatt már nem is tagja a papságnak, helyettesítéséről is döntöttek. A portál információi szerint a plébánosnak egy Pécsett tanuló gimnazista fiúval volt viszonya.

Az ATV Híradójának megkeresésére a rendőrség a következő közleményt adta ki: a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 42 éves szentlőrinci férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást.

A Szabad Pécs cikke szerint a szóban forgó plébános az egyik legismertebb és legkedveltebb fiatal pap volt Baranyában, akiért rajongtak hívei, és különösen a fiatalok is. Dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök a következőkről tájékoztatta a portált:


„G. K. atya, a Pécsi Egyházmegye papja súlyos erkölcsi okokra hivatkozva a papi szolgálatból való elbocsátását kérte évekkel ezelőtt történt események kapcsán, amelyek felvetik a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját. Önmagára vonatkozó bejelentését előzetes vizsgálat keretében kivizsgáltam, és őt az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően minden papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztettem. Bejelentésével kapcsolatosan minden szükséges egyházi és világi hivatalos lépés megtörtént.”

Az ATV Híradója kereste kozármislenyi otthonában G. K.-t, de sem a háznál, sem a plébánián nem találtak senkit. További részletek az esti Híradóban.

Rapper és sci-fi-szakértő

A Bama.hu évekkel ezelőtt közölt riportot a plébánosról, akit a diákjai nagy sci-fi-szakértőnek ismertek. Emellett rapszövegeket is írt, és a cikk szerint nincs benne semmi papos. „Már a papi hivatásom kezdetén is az ifjúsághoz vonzódtam leginkább. Színházi osztályba jártam Szentesen, és arra gondolok, hogy ez a játékhoz való vonzalom is kell ahhoz, a gyerekekkel tudjak foglalkozni” – nyilatkozta közel hat éve a portálnak.

G. K. egy pécsi gimnáziumban tanított. 2014-ben így jellemezte egy végzős diák a plébánost az iskolaújságban: „G. K. atyát szerintem nem is kell bemutatni, ő tipikusan az a fazon, aki rutinosan, könnyedén mozog a diákok körében. Kiismeri magát a körükben, elsajátítja a mozgásukat, idiómáikat (és nyelvezetüket...). És egész kellemes az orgánuma. Azt kicsit azért sajnálom, hogy az erkölcstanóráit végigaludtam. Elmondása szerint nebulóként anno ő is ezt tette az irodalomórákon két kemény héten át”.

Kozármisleny Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2015-ben „Kozármisleny Városért Érdemérmet” adományozott a plébánosnak. A díjat egy ünnepi testületi ülés keretében adták át az atyának, akit a konferanszié így jellemzett a felvezető szövegében: „Vállalja és vallja, hogy ő pont ugyanolyan ember, mint a többi hívő. (…) Amivel még különb sokunknál, hogy vállalja a hibáit. Nem rejtegeti, bevallja. És ha kell, képes másokkal négyszemközt, vagy nyilvánosan bocsánatot kérni. Leginkább ezért szeretjük és tiszteljük őt. Hiszen éppen olyan, mint mi vagyunk, és ezért a hívek minden hibáját örömmel megbocsájtják neki”.

atv.hu

További belföldi híreink