Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-20 09:33:00

Megdöbbentő részletek a magyar kajakos haláláról

Fékezés nélkül, s a Blikk információi szerint részegen hajtott bele nagy értékű Mercedesével a fiatalok autójába az a férfi, akit a rendőrség a baleset okozása miatt vett őrizetbe. Közben megszólalt az egyik áldozat barátnője.

Megdöbbentő részletek a magyar kajakos haláláról
Ebben az autóban utazott a két fiatal, esélyük sem volt a túlélésre (Fotó: MTI)

A tragédia a III. kerületi Szentendrei úton történt szombatra virradó éjjel. A Mercedes a megengedettnél lényegesen nagyobb sebességgel haladt, a szemtanúk szerint egy másik autóval versenyzett. Ebben a tempóban vágódott hátulról a piros lámpánál várakozó BMW-be. Az ütközés erejére jellemző, hogy mindkét autó méterekkel repült arrébb, három lámpaoszlopot is kidöntöttek.

A vétlen autóban két huszonéves fiatalember ült, az irtózatos ütközéskor a roncsba szorultak, a tűzoltók már csak a holttestüket tudták kiszabadítani. Az áldozatok egyike Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt, egyesülete tette közzé a gyászhírt. Az autót vezető barátja, D. Bálint is azonnal meghalt. A fiatalember korábban az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója volt, gyakran visszajárt segíteni iskolájába.

A Mercedes CLK-t vezető fiatal férfi, O. Á. súlyos gerinc- és bordasérülést szenvedett a balesetben, őt jelenleg is kórházban ápolják. Egy nevét elhallgató közeli baráttól úgy tudjuk, a balesetet okozó autós jócskán felöntött a garatra.

„Véréből legalább négy üveg bornak megfelelő alkoholmennyiséget mutattak ki a baleset utáni vizsgálatok”

– mondta a lap informátora, akitől megtudták, hogy a kórtermet, amelyben barátja fekszik, rendőrök felügyelik a nap 24 órájában. A Blikk Információi szerint a vétkes sofőrt a kórházban kihallgatták a rendőrök, ám ő nem tett vallomást. Előzetes letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Megszólalt a kajakos barátnője

„Több mint öt éve voltunk együtt, a szüleinél laktunk. A családját és engem hajnali kettőkor ébresztettek a rendőrök. Közölték, hogy baleset történt, és Ricsi nem jön haza többé” – csuklott el a hangja a 24 éves Briginek, akit a Blikk ért utol. A lány elárulta, hogy már 8 éve ismerte Ricsit, egykor együtt kajakoztak, és hogy Ricsi imádta a kocsikat, azon az estén is egy autós találkozón voltak.

A Borsnak pedig azt is elmondta Brigi, hogy nagyon sok tervük volt párjával. Többek között szerettek volna egy kiskutyát, de már a családalapításon is gondolkodtak. „Beakarta fejezni az iskolát, nyelvvizsgázni akart, és saját céget alapítani. Amibe belekezdett, azt véghez is vitte. Azon leszek, hogy a beteljesítetlen álmait valóra váltsam. Meg is veszem a kis francia buldogot, amit már régóta szerettünk volna” – tette hozzá szomorúan.

atv.hu

További belföldi híreink