Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-20 13:18:00

Lúgos támadás: letiltották az orvos interjúját az ATV-ben

A Heti Napló stábja hiába kereste az orvost, akit azzal vádolnak, hogy bosszúból lúgot öntött korábbi szeretője nemi szervére: a férfi sajtófőnöke letiltotta az interjút. Az áldozat két éve állandó rendőri védelem alatt áll.

Renner Erika megdöbbentő történetét mutatta be vasárnap este az ATV Heti Napló című műsora. A nő 2013. március 12-én éppen a lakásából lépett ki, amikor egy bukósisakos férfi visszalökte a lakásba, földre fektette, kezeit-lábait összekötözte, majd fecskendőt vett elő. A nő combjába erős fájdalomcsillapítót és altatót fecskendezett, majd a nemi szervét lúggal öntötte le.

Sok más mellett ez a szakszerű végrehajtási mód terelte a gyanút B. Krisztiánra, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori főigazgatójára, az áldozat korábbi szeretőjére. Az indoklás szerint az orvos nem tudta elviselni, hogy a nő elhagyta, nemi szervének szétroncsolásával akart bosszút állni az asszonyon. A volt főigazgató a vádat az első pillanattól tagadta.A másodfokú bíróságon Szekér Gyula védte B. Krisztiánt, szerinte semmi sem bizonyítja védence bűnösségét. „Ki merem azt jelenteni, hogy a nyomozás nagyon hanyagul és elnagyoltan zajlott, és éppen a legfontosabb bizonyítási eljárásokat nem végezte el a nyomozó hatóság” – nyilatkozta a Heti Naplónak Szekér Gyula.
Természetesen a Heti Napló stábja is kereste az orvost is, aki nyitott is volt az interjúra, már a forgatás időpontját is megbeszélték. A megbeszélt napon azonban B. Krisztián sajtófőnöke, kommunikációs tanácsadója letiltotta az interjút.

A Kúrián folytatódik

Másodfokon a férfi börtönbüntetését kilenc évre, a közügyektől való eltiltást kilenc évre, az orvosi foglalkozástól való eltiltást véglegesre súlyosbították. A per a Kúrián folytatódik, mivel a vádlott sokallja, az ügyész kevesli az ítéletet.

Renner Erika azt mondta az ATV-nek, ő már szeretne túl lenni az egészen, hiszen az ügy óta lakását bekamerázták, folyamatos rendőri védelmet kap: „Nem értem, hogy miért az áldozat van személyi védelem alatt, nem értem, hogy miért én vagyok gyakorlatilag egy házi őrizetben, persze örülök, mert biztonságot ad, mégis roppant nyomasztó ezt a két éve megélni. Jobb lenne, ha az lenne személyi védelem alatt, aki elkövette a bűncselekményt” – mondta az áldozat a Heti Naplónak.

atv.hu

További belföldi híreink