Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-20 18:44:00

Fidesz: Nem kirívó a havi egymilliós jövedelem

Bármennyire is kampányol az ellenzék, a kormány nem gondolkodik a többkulcsos adórendszer bevezetésén, mert igazságosnak tartja a mostanit.

Fidesz: Nem kirívó a havi egymilliós jövedelem

Botka László múlt héten az ATV-ben bejelentette: különadóval sújtaná a gazdagokat, azoknak kellene többlet hozzájárulást fizetnie, akiknek 1 millió forintnál nagyobb a havi jövedelme, akiknek 100 millió forintnál több a vagyona és 100 hektárnál több földje van. Az intézkedéstől 300 milliárdos pluszbevételt remélnének, amit a szegények felzárkóztatására fordítanának.

A Fidesz szerint az MSZP újabb adóemelésen gondolkodik. Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke az ATV A nap híre című műsorában hétfőn úgy fogalmazott:


a szocialista javaslat nem arról szól, hogy csak a kiemelkedően gazdagok fizessenek több adót, hiszen az egymilliós havi jövedelem nem számít kirívónak.

„Az a helyzet, hogy ha ma megnéz egy multinacionális éget, vagy egy nagyvállalatot, akkor annak a vezetői azok ebben a fizetési kategóriában vannak” – magyarázta. Véleménye szerint Botkáék feszültséget akarnak generálni a gazdagok és a szegények között.

Szerinte az egykulcsos adórendszer egy igazságos adórendszer, hiszen aki tízszer annyit keres, az tízszer annyi adót is fizet, és hozzátette: csak Fidesz kormányok alatt volt jelentős bérnövekedés. A politikus kijelentette, bármennyire kampányol az ellenzék a többkulcsos adórendszer mellett, a kormány nem fog gondolkodni a javaslaton.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink