Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-19 06:10:00

Ezek voltak a hét legjobb Egyenes Beszéd interjúi

Ezen a héten is számos sokat idézett beszélgetés született az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Összegyűjtöttük a legjobbakat.

Demján az ATV-ben üzent: mondjon le Orbán minisztere

A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) szerint diszkriminatív a kormány multiellenes javaslatcsomagja, bosszút sejtenek mögötte. Erről Dávid Ferenc főtitkár beszélt azt ATV Egyenes beszéd című műsorában, aki tolmácsolta Demján Sándor üzenetét is. Felidézte, hogy az elnökük korábban már megmondta Varga Mihálynak, hogy aki ilyen multiellenes javaslatcsomagot tesz le az asztalra, annak távoznia kell a közéletből. „Ő már korábban megmondta Varga miniszter úrnak, hogy akik ilyen szakmai anyagot le mernek tenni az asztalra, azok gyorsan hagyják el a munkahelyüket" – fogalmazott Dávid Ferenc.

Megszólalt Dér András az ATV-ben

„Nem fenyegettek meg, de olyan irányba terelgettek, amerre nem akartam menni” – jelentette ki Dér András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Dér András most először beszélt a nyilvánosság előtt a Weöres Sándor Színház igazgatói pályázata körül kialakult helyzetről. Kijelentette, hogy egy színházat pályázott meg, és nem egy „politikai szimbólumot.” Úgy érezte, hogy egy „háborús helyzetbe került”, amelyet a különböző Facebook-diskurzusok, a média és a politika kreált. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Jordán Tamással soha nem volt személyes konfliktusa.

"Áder mostantól igazi államférfi lehet"

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeiként Lengyel László és Surányi György közös nevezőre jutottak abban, hogy mentális problémák húzódhatnak meg a kudarcok elleplezésére használt folyamatos „Sorosozás” mögött, amely üldözési mániából csinál politikát, és érvényes magyarázatok, a valóságos összefüggések helyett összeesküvésekkel magyarázza meg a sorozatos kudarcokat.

Hiller: visszahullhat a Jobbik elnökének fejére

A parlament hétfői ülésén Vona Gábor a miniszterelnökkel kapcsolatos ügynökvádat fogalmazott meg, ám semmiféle bizonyítékról nem tett említést. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeként Hiller István úgy vélekedett, hogy ha Vona Gábor ilyen konkrét tényállításokat mer megfogalmazni, akkor nyilván vannak ezt alátámasztó bizonyítékai. Az MSZP választmányi elnöke szerint a magyar kormány fejének kárára ugyanis nem lehet ekkorát hazudni, mert az elkerülhetetlenül visszahullhat a Jobbik elnökének fejére.

Ügynökvád: Így védte meg Kósa Orbán Viktort

Ugyancsak a Vona Gábor által felhozott ügynökváddal kapcsolatban, Kósa Lajos azt mondta: először azt kell tisztázni, hol húzzuk meg a család határait, majd visszatérően a „józanész szabályaira” hivatkozva nyomatékosította pártja álláspontját, miszerint Vona Gábor blöffölt, és nem állnak rendelkezésére bizonyítékok. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte, bár korábban a Fidesznek valóban szoros volt a kapcsolata Simicskával, a nagyvállalkozó sosem tudta azt megcsinálni velük, amit a Jobbikkal.

Az MSZP ezt kérte a Momentumtól

Jó lenne, ha a nemzeti ünnepek végre nem arról szólnának, hogy fütyülni kell az ellenzéknek, mert nincs más lehetősége a véleménynyilvánításra – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Molnár Gyula. Az MSZP elnöke a Momentum Mozgalom vezetőit arra kérte: ha valóban úgy látják, hogy nem lehet nyerni 2018-ban, akkor legalább ne akadályozzák azokat, akik szerint ez nem így van. Az MSZP elnöke szerint ideig-óráig sikeres lehet az a kommunikáció, amit a miniszterelnök folytat Brüsszellel szemben, de a többség nem így gondolkozik. Az MSZP nekik szeretne alternatívát nyújtani – mondta a pártelnök.

atv.hu

További belföldi híreink