Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-16 07:29:00

Kéri: Orbán beszédére senki nem fog emlékezni

Senki nem fog emlékezni Orbán Viktor mai beszédére, és nincs is mire emlékezni – így értékelte a kormányfő március 15-én elmondott szavait az Egyenes Beszédben Kéri László.

A politológus szerint idén már negyedszer mondta el ugyanazt a beszédet a miniszterelnök. A szakember úgy látja: kampánybeszédet hallottunk Orbán Viktortól, a Brüsszel elleni lázításnak semmi köze sincs a nemzeti ünnephez. Kéri László úgy véli: az ünnep arra volt jó, hogy újra megmutassa az ország megosztottságát.

A politológus szerint Orbán Viktor folyamatosan lovallja bele magát a kampányüzenetekbe. Kéri László azt mondta: szürreálisnak tartja a beszédet, és csak a kényszeres magyar giccs maradt emlékezetes belőle. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor nemzetközi problémákat akart szuverenitás tárgyává tenni, hogy saját pozícióját erősítse.

Az ellenzéki pártoknak a politológus szerint csak akkor van esélye a kormányváltásra, ha újat tudnak mondani. Kell lennie olyan hangoknak, akiknek a hatalmi játékok szempontjából nincs esélyük, de ráébresztik az embereket arra, hogy másként is lehet gondolkozni – fogalmazott Kéri László.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink