Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-10 07:27:00

Zöldbablevest és csirkét kapnak Orbán lengyelei

Zöldbableves, csirkecomb, csokikocka. Ezt a vacsorát kapják a CÖF-től azok a lengyelek, akik március 15-ére érkeznek Budapestre. Sajtóhírek szerint egyébként igen olcsó az utazásuk, mert mindössze 25 ezer forintot kell fizetniük a kétnapos programért. Az biztos, hogy a CÖF nem kért állami támogatást az utaztatáshoz. Piaci szakértők szerint egyébként nem irreális a 25 ezer forintos csomagár.

Gyakorlatilag csak lengyel zászlók látszódtak a Nemzeti Múzeum előtt tavaly március 15-én fél órával az ünnepség kezdete előtt. Évek óta járnak hozzánk a lengyel szimpatizánsok, feltehetően nem lesz ez másként idén sem.

Kiderült azonban, hogy kedvezményes áron jönnek a lengyelek, átszámolva 25 ezer forintért. Ebben benne van az út busszal oda-vissza, egy éjszaka egy háromcsillagos szállodában, vacsora a Budai Várban található Fortuna étteremben, másnap reggeli, ebéd, valamint egy parlamenti látogatás is.

Elsőre jutányosnak tűnik az utazás ára. Az ATV Híradó megkereste Rétvári Bencét, az EMMI államtitkárát azzal a kérdéssel, hogy bármilyen támogatást kapnak-e a lengyelek a magyar államtól.

Válaszában elmondta, nem tud arról, hogy támogatásért fordultak volna a minisztériumhoz.

A CÖF alapítója nem tudta megmondani, hogy mennyien érkeznek, mert még tart a toborzás. A tapasztalatok szerint nagyjából 300-an szoktak Budapestre utazni – mondta Csizmadia László.
Csizmadia elmondta, ők egy fillért sem szándékoznak hozzáadni a programhoz. „A menü a következő: zöldbableves, csirkecomb rizzsel, és ha jól tudom, valami kis csokoládékocka, a menzán.”

Saját kutatásunk szerint egyébként az utazást akár 6 ezer forintból is meg lehet oldani, de 12 ezer forintért már biztosan. Egy háromcsillagos szállodában szintén lehet 6 ezerért szobát találni, de az átlag inkább 10 és 16 ezer között mozog, igaz ez két főre, reggelivel. Már csak ebédre kell költeni, amire mi fejenként 2 és 4 ezer forintot számoltunk.

A költségeket lehet például azzal is csökkenteni, ha mondjuk, a barátság jeleként a lengyelek ingyen mehetnek a parlamentbe, nem pedig a 2200 forintos jeggyel. Arra a kérdésre, hogy van-e ilyen segítői szándék, Németh Szilárd a következőket válaszolta:

„Van lejjebb még a kérdések tekintetében? Mert ha van lejjebb, szóljanak, ne vicceljünk már! Tehát Ön egy parlamenti látogatással akar, meg egy reggelivel itt.... nem is értem a kérdést. Maradjunk ennyiben, jó?”

atv.hu

 

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink