Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-03-02 21:20:00

"Puccs áldozata lettem" - megszólalt Matyi Dezső

Megkérdőjelezhető Stotz Gyula szavahihetősége, aki milliárdos adócsalónak állította be Matyi Dezsőt, ezt az Alexandra könyváruház hálózat tulajdonosa mondta az Egyenes Beszédben.

Cáfolta azokat a vádakat is, amelyek szerint a mostani helyzetet az idézte volna elő, hogy családjára költötte az áruház karácsonyi forgalmát. Matyi Dezső szerint minden ehhez hasonló állítás vele kapcsolatban hazugság.

Azt is mondta, hogy nem tud az ellene tett feljelentésekről, de áll a vizsgálatok elé, amennyiben ezekre szükség lesz. A tulajdonos azt mondta: rosszul érzi magát, mert 6-700 ember sorsáról kellett döntenie.

Azt is mondta, hogy morális és erkölcsi felelősséget érez a történtek miatt. 

Matyi Dezső úgy fogalmazott: puccs áldozata lett, amelynek során mindenét elveszítette. Szerinte az őt vádoló egykori jó barátja és üzlettársa, Stotz Gyula bűnöző.

Azt mondta: azok a diplomák is aggályosak lehetnek, amelyeket azóta a szereztek a Pécsi Tudományegyetem hallgatói, hogy Stotz az intézmény oktatója lett.

Matyi Dezső szerint egykori üzlettársai körülbelül kétmilliárd forintot szereztek az ő kisemmizésével, most pedig az az érdekük, hogy káoszt tartsanak fenn maguk körül. A boltok sorsa egyelőre kérdéses, a tulajdonos bízik benne, hogy nagy részük könyvesboltként működik majd a továbbiakban is. A kérdésre, hogy a kiadók megkaphatják-e a pénzüket, Matyi Dezső azt mondta: csak a csoda segíthet. A dolgozókat azonban állítása szerint kifizették.

Stotz Gyula reagálását itt tekintheti meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink