Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-28 16:46:00

Az LMP öt népszavazási kérdést nyújt be

Pénteken jelentette be az LMP, hogy népszavazást kezdeményez a paksi bővítésről. Szél Bernadett, az LMP társelnöke az ATV-ben arról beszélt, hogy nem csak egy kérdést fognak benyújtani.

Az LMP népszavazást kezdeményez a paksi bővítésről, az erről szóló kérdést hamarosan benyújtják a Nemzeti Választási Bizottsághoz - jelentette be Szél Bernadett, a párt társelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ATV Start kedd reggeli műsorában viszont a társelnök már nem egy kérdésről, hanem ötről beszélt: „Mióta bejelentettük a kérdésünket, nagyon sok választópolgári megkeresést kaptunk, ezért a jogászstábbal összeültünk, és többet is jónak találtunk, ezért úgy néz ki, hogy egy kérdéssel, hanem öttel fogunk érkezni” – mondta Szél Bernadett.

„Olyan szerintem nincsen, hogy a népszuverenitás kérdését átengedjük egy olyan nemzetközi szerződésnek, amit Orbán Viktor egyik napról a másikra felébredve, Moszkvába kirepülve aláír”

– tette hozzá az LMP politikusa.

Az LMP kérdése így szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?

Szél arról is beszélt, hogy bár az ő kérdésükben „a kapacitással próbálnak variálni”, de vannak olyan kérdések, amik radikálisabb megoldásokat tartalmaznak, ám ezeket még nem árulta el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink