Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-27 06:30:00

Az ellenzék az egészségügyre költené olimpiára szánt pénzeket

Az egészségügy kapná a legtöbb pénzt az olimpiára szánt forrásokból - legalábbis akkor, ha az ellenzéki pártokon múlna. A Jobbik szerint a kórházaknak több mint 50 milliárd forintra lenne szükségük, eszközvásárlásra. De oktatásra és agglomerációs közlekedésre is költenének a pártok. A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint: még nem döntöttek a forrásokról. További részletek a videóban.

Az olimpia miatt több beruházást is előbbre hozhattak volna, ami a pályázat visszavonása miatt nem most valósul meg – mondta Tuzson Bence még szombaton. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára ugyanakkor hozzátette, hogy az egyébként is szükséges fejlesztéseket mindenképpen el kell végezni, igaz, a felszabaduló forrásokról még nem döntöttek.

„Arra vonatkozólag, hogy a költségvetésben így felszabadult forrásokat mire fogja fordítani az ország, mire fogja fordítani az országgyűlés is egyrészről, hiszen neki is döntenie kell a költségvetéssel kapcsolatban, illetve a kormányzat, semmilyen döntés nincsen” – jelentette ki Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.

A Jobbik viszont azonnal tudna dönteni a pénzekről, de legalábbis a források egy részéről. Stummer János elsőként az egészségügyet nevezte meg, amire lehetne költeni a forrásokból. Az igazgató szerint csak a kórházaknak 54 milliárd forintra lenne szükségük azonnal, eszközbeszerzésekre. Az intézmények ugyanis hiába pályáztak, nem jutott mindenre.

Az egészségügy szerepel az Együtt képzeletbeli listájának élén is, amire elköltenék a most felszabaduló forrásokat, de jutna az oktatásra is.

Az LMP szerint is az egészségügynek és az oktatásnak van a legnagyobb szüksége a fejlesztésekre. Csárdi Antal viszont úgy látja: az olimpiára tervezett 3-6 ezer milliárd forintból bőven maradna másra is.

A Fővárosi Közgyűlés várhatóan szerdán dönt az olimpiai pályázat visszavonásáról.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink