Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-21 17:21:00

Patthelyzet Szombathelyen: Még nem dőlt el Jordán Tamás sorsa

Patthelyzet alakult ki a szombathelyi városházán összeült a szakmai bizottság tagjai között, akik azért ültek össze, hogy javaslatot tegyenek arra, ki vezesse az elkövetkezendő öt évben a szombathelyi színházat. Jordán Tamás pályázatát nem támogatta a fideszes városvezetés – írja a Nyugat.hu.

Patthelyzet Szombathelyen: Még nem dőlt el Jordán Tamás sorsa
Jordán Tamás

A szombathelyi közgyűlés tavaly decemberben írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. A február 8-i határidőig Dér András és Jordán Tamás, a teátrum jelenlegi igazgatója nyújtott be pályázatot.

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét pedig a szombathelyi Nyugat.hu portál hozta nyilvánosságra, amely óriási port kavart. Ennek köszönhetően végül Dér visszavonta jelentkezését.

A Nyugat.hu információi szerint a mai szakmai bizottsági ülésen egyetértés helyett patthelyzet alakult ki. A 8 fős szakmai bizottságban ugyanis 4-en támogatták a színházalapító Jordán Tamás anyagát és újbóli kinevezést, 4-en pedig arra voksoltak, hogy a város írjon ki új pályázatot. Jordán Tamás ellen szavazott: Koczka Tibor alpolgármester, Laklóth Aladár (az EMMItől), a szombathelyi kötődésű Kiss József és Eperjes Károly.

Jordán igazgatói kinevezése mellett szavazott a volt szocialista polgármester, Ipkovich György, Mihályi Győző, Rázga Miklós és Csóti József.

Sütő Dániel, a szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője az MTI-nek azt mondta, hogy a közel egy órás vita ellenére végül érdemben nem értékelték az ügyvezetői pályázatot. Így a szakmai grémium ajánlása nélkül kerülhet a pályázat a szombathelyi közgyűlés elé, amely március 2-i ülésén vagy ismét kinevezi az egyedül pályázó Jordán Tamást, vagy új pályázatot ír ki. A közgyűlés öt évvel ezelőtt egyhangúan támogatta Jordán Tamást.

Jordán Tamás az ATV Start + vendége volt hétfőn, ahol szóba került a pályázatának kérdése is.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink