Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-20 23:13:00

Fidesz: Ha olimpiai népszavazás lesz, legyen országos

Ha népszavazást kell majd kiírni az olimpiáról, akkor annak a népszavazásnak országosnak kell lennie, mert a nemzeti költségvetésből költenénk a beruházásokra, az pedig mindenkire tartozik – mondta az ATV Egyenes beszédben Bánki Erik. Nem lehet szétválasztani a kormányt és a Budapestet ebben az ügyben, mert a kiadásokról a kormány dönt – fogalmazott a parlament gazdasági bizottságának elnöke.

Elfogadhatatlannak tartom, hogy az olimpia ügyéből most rövidtávon politikai tőkét akarnak kovácsolni olyan ellenzéki pártok, amelyek korábban támogatták az olimpiát. Ez nem egy politikai, hanem nemzeti ügy – mondta Bánki Erik.

A korrupciós kockázatokkal kapcsolatban pedig a négyes metróval, illetve az OLAF jelentés való összevetést ajánlotta. Ott 166 milliárd forint tűnt el illetve volt érintett a szerződésekben. Bánki szerint a korrupciós vád oka az, hogy nem talál más fogást a kormányon az ellenzék, és a korrupciós vád az megfoghatatlan. Arra is emlékeztetett az MNB-s ügyek kapcsán, hogy még egyetlen egy feljelentés és vizsgálat sem zárult le elmarasztaló ítélettel. A műkincsek vásárlására pedig az osztrák és a lengyel példát hozta fel, ahol szintén a jegybank vásárolt nagy tételekben ilyen vagyontárgyakat.

Nem tartom kizártnak, hogy az aláírásgyűjtés mögött is külföldi érdekek húzódnak  nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy például Los Angeles érdekeit támogató adott pénzt az aláírásgyűjtésre – mondta Bánki Erik.

 

További belföldi híreink