Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-17 12:54:00

Tarlós visszavonatja a fővárossal az olimpiai pályázatot, ha a nép úgy akarja

Ha tényleg lesz népszavazás, vagy összegyűlik elég aláírás, akkor személy szerint elgondolkodik, nem kéne-e visszavonni a pályázatot – jelentette ki sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester. Hozzátette: a most népszavazást követelőknek korábban kellett volna az aláírásgyűjtést megkezdeni.

Tarlós szerint néhány éve az országos politika teljes mellszélességgel kiállt a népszavazás mellett, de most az ellenzék valamiért kihátrált, amit a főpolgármester árulásnak tart. A grundokon anno ilyet nem lehetett megtenni, aki ezzel próbálkozott elvették az uzsonnáját, és repült a sapkája a fa tetejére – tette hozzá az index beszámolója szerint.

Azzal kapcsolatban, hogy ő maga is kritikus hangot ütött meg régebben az olimpiával kapcsolatban, Tarlós elmondta: az még 2014, azaz az Agenda 2020, a takarékos olimpia elvének megjelenése előtt volt. Azután megváltozott a véleménye, és megrendezhetőnek tartotta a budapesti olimpiát.

A főpolgármester az index egyértelműsítő kérdésére válaszolva közölte: „abban az esetben, ha hivatalosan és bőven meglesznek az aláírások, és súlyosan elgondolkozott a dolgon, akkor javasolni fogja a fővárosi közgyűlésnek, hogy döntsön a benyújtott olimpiai pályázat visszavonásáról. Akár.”

atv.hu / MTI

További belföldi híreink