Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-13 19:09:00

Ügyészség: Nyomoznak az első kerületi lakások ügyében

Ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés gyanújával rendelt el nyomozást az ügyészség a Budavári Önkormányzat bérlakásainak kiadásával kapcsolatban. A polgármesteri hivatal reggel még azt írta az ATV Híradójának, hogy egyetlen hatóság sem kereste meg hivatalosan az önkormányzatot. Délután azonban arról tájékoztattak, hogy a Budavári Önkormányzatnak tudomása van már a nyomozásról.

Az Index tavaly decemberben írt arról, hogyan jutottak áron alul önkormányzati lakások bérleti jogához a Várban a Fideszhez, vagy a fideszes polgármesterhez közel állók. A cikk megjelenése után többen a rendőrséghez fordultak. A feljelentéseket a rendőrség bűncselekmény hiányában elutasította, az ügyészség azonban a Magyar Nemzet szerint mégiscsak elrendelte a nyomozást.

A polgármester nem akart nyilatkozni az ATV Híradójának, de azt állították, hogy egyetlen hatóság sem kereste meg hivatalosan az önkormányzatot.


A Fővárosi Főügyészség szóvivője azonban megerősítette az ATV-nek, hogy elrendelték ismeretlen tettes ellen a nyomozást.

Az ATV második megkeresésére a Budavári Önkormányzat már azt írta: A hivatalnak tudomása van már a nyomozásról. Hozzátették ugyanakkor, hogy álláspontjuk szerint „a kerület bérlakásainak hasznosításakor minden jogszerűen zajlott”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink