Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-02-09 12:50:00

Metróügy: Megszólalt Demszky Gábor az ATV-nek

Demszky Gábor szerint egykori bizalmasa, Gulyás László egy kitűnő szakember, akiért tűzbe tenné a kezét, és úgy véli, semmi köze nincs a visszaélésekhez.

Tavaly októberben kihallgatásokat tartott, házkutatásokat végzett a 4-es metró beruházásához kapcsolódó Alstom-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség; az egyik terhelt külföldre szökött - írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap.

Őt a Magyar Nemzet Gulyás Lászlóként, a DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjeként azonosítja csütörtöki számában, jelezve, hogy Polt Péter legfőbb ügyész "név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát".

„Amikor a négyes metró projekt indult, Gulyás László volt az egyetlen a környezetünkben, aki korábban metrót épített, ő volt az első igazgatója a DBR metróprojektnek. Soha semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltam a munkájában, ő egy tiszta, kitűnő, kiváló szakember, és nem hiszem, hogy ő bujkál” – nyilatkozta az ATV Híradójának Demszky Gábor Budapest volt főpolgármestere.

Azt is elmondta, hogy bár ő sem bujkál, nem érték el a hatóságok. A Fővárosi Bizottság meghallgatására pedig azért nem ment el, mert tíz nappal később kapta meg a levelet. Úgy gondolja, hogy Gulyás Lászlót is el lehet érni.

Demszky kijelentette, tűzbe tenné a kezét Gulyásért, és sem neki, sem Gulyásnak semmi köze nincs a visszaélésekhez.

Szerinte semmi jelentősége nincs annak, hogy az OLAF-jelentés kit említ meg, mivel több tucat név szerepel az iratokban. „Az a látszat, amit keltenek, az nagyon távol van a valóságtól” – véli Demszky. Úgy gondolja, hogy a vizsgálóbizottságnak csak úgy van értelme, ha a 28 jelentést egy független szakemberekből álló vizsgálóbizottság vizsgálná.

A volt főpolgármester konkrétumot nem mondott, de meglebegtette, hogy hétfőn sokkal többet fog megtudni a nyilvánosság az ügyben.

A délután folyamán kiderült, hogy nincs körözés Gulyás László ellen. A gyanúsítottakról Polt Péter annyit közölt, hogy hárman vannak. Kettejüket a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta, az eljárás harmadik terheltje viszont külföldre távozott, miután az illetékes bíróság – egy másik ügyben – elutasította az ügyészség indítványát az előzetes letartóztatása meghosszabbítására, és szabadlábra helyezték.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink